Milan Milić (©ARKUS liga)
Milan Milić (©ARKUS liga)

Vojvodina skupo platila prolazak u finale: Kraj sezone za Milana Milića, povređeni i Grozdanić i Arsenić

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 22:43

Desni bek Lala najverovatnije polomio ruku, povredu zgloba zadobio i golman Novosađana, dok levog krila nije ni bilo u Pančevu

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u treće finale ove sezone. Posle EHF kupa, Kupa Srbije, četa Borisa Rojevića je u dva meča eliminisala Dinamo iz Pančeva i obezbedila borbu za trofej u Arkus Superligi, ali je platila veliku cenu.

U drugom meču polufinale serije u gradu na Tamišu teško se povredio jedini desni bek u timu, potencijalni reprezentativac Srbije, Milan Milić. Pojačanje Novosađana iz Zagreba, nekadašnji igrač Metaloplastike i Nanta, posle jednog oštrog starta Ivana Distola u 51. minutu uhvatio se za desnu ruku i s bolnom grimasom na licu je izašao s terena.

Izabrane vesti

Posle utakmice, potpredsednik Novosađana Marko Vujin, u izjavi za Mozzart Sport je saopštio loše vesti.

Nažalost, Milan Milić je završio sezonu. Najverovatnije je polomio ruku. Odvežen je u bolnicu, a sutra ćemo znati tačan stepen povrede. Ove dve utakmice sa Dinamom nisu bile nimalo lepe za gledanje. Igralo se baš grubo, podsetilo me na rukomet koji je bio pre 20 godina“, rekao je Vujin za naš portal.

Problem za Lale i trenera Borisa Rojevića je što su sada ostali bez ijednog desnog beka, a sledi ključni deo sezone, borba za triplu krunu. Na početku šampionata dres Lala su nosili levoruki Hrvat Marin Buneta i iskusni Milan Savić, ali su oni brzo napustili Slanu baru.

To je sport, takve stvari se dešavaju. Nadam se da bi Darko Milenković mogao da odigra bar 20 minuta na desnom beku. Imamo tu i još nekoliko solucija, da dešnjaci igraju na toj poziciji. Biće to veliki hendikep, teško je igrati bez levorukog igrača, ali moramo još više da zapnemo“, zaključio je Vujin.

Osim Milana Milića jaku distorziju zgloba zadobio je i golman Luka Arsenić, pa ni njega neće biti sigurno neko vreme na parketu. U Pančevu nije igralo najbolje krilo srpskog šampiona Miloš Grozdanić. Povremeni reprezentativac Srbije ima povredu šake koje je zaradio u prvom duelu polufinala plej-ofa u Novom Sadu i očekuje ga bar dve do tri nedelje pauze.

Kako saznjemo, iz Vojvodine se posle utakmice u Pančevu nisu pojavili na obaveznoj pres konferenciji.

Veliki problemi za devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije u nedeljima koje slede. U finalu plej-ofa Superlige Vojvodinu čeka Partizan ili Metaloplastika. Crno-beli vode sa 1:0 u pobedama. Dinamo iz Pančeva je rival u finalu Kupa Srbije, dok je 27. maja i 3. juna dvomeč EHF kupa sa norveškim Nerbom, braniocem pehara u ovom takmičenju.



tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoARKUS ligaMarko VujinMilan Milić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara