(©MN Press)
(©MN Press)

Vojvodina spasila tri meč lopte i sprečila senzaciju! Spartak eliminisan, Boškanova četa brani titulu

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.04.23. | 19:42

Novosađani uspeli da pobede posle velike drame u pet setova - 3:2

Vojvodina ide u novo finale! Imali su odbojkaši Spartaka tri meč lopte, ali nisu ih iskoristili, pa će u budućnosti sigurno za njima dugo da žale. Novosađani su slavili u majstorici polufinala plej-ofa tek posle taj-brejka, koji je završen rezultatom - 18:16. Neverovatna utakmica odigrana je u Spensu, a na kraju se raduju domaći odbojkaši koji su pobegli sa ivice ambisa - 3:2 (28:26, 25:15, 18:25, 24:26, 18:16).

Iako je delovalo da je blizu kraj vladavine duge šest godina, Petar Krsmanović i drugari su se izvukli u završnici, preživeli veliku dramu i tako ostavili šansu da dođu do sedme titule u nizu. Na putu im stoji Partizan, koji ih je već porazio u borbi za Superkup i Kup Srbije.

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo Muradu Kanu da postane junak i stavi tačku na ogromnu dominaciju kluba iz Novog Sada. Pakistanac je bio najefikasniji u Spartaku sa 31 poenom, ali je posustao u finišu kada se sve lomilo. U pobedničkom sastavu najbolji poenter je bio korektor Radoslav Parapunov - 23. David Mehić je pomogao sa 20, a Petar Krsmanović sa 13.

Na prethodnom duelu u Subotici ove ekipe su odigrale veoma dramatičan prvi set, smenjivali su se u vođstvu u završnici, a na kraju se ispostavilo da je Vojvodina upravo tada prelomila meč u svoju korist. I ovog puta je publika gledala veliku neizvesnost u uvodnom periodu, čak i veću nego u Dudovoj šumi. Igra Spartaka se svodila na tri krajnja napadača - Kana, Omara i Mašulovića. Vojvodina je zahvaljujući dizaču Buculjeviću bila mnogo raznovrsnija, a kao najraspoloženiji izdvojio se David Mehić (napad u prvom setu 8-7). Novosađani su više grešili na servisu, pa su tim poklonima doveli protivnika do prve set lopte. Zapravo, čak tri su prilike imali Subotičani, ali ih nisu iskoristili. Srednji bloker Spartaka Pavlović je dobio tek treći put loptu pri rezultatu 29:28 za Vojvodinu, pogrešio je u napadu i tako je završen dramatični prvi čin.

Posle ovako dobijenog prvog seta Vojvodina je bila puna samopouzdanja, dok je Spartak potpuno pao. Nastavili su u napadu da zakucavaju loptu u protivničko polje Krsmanović, Ubiparip, Parapunov, Mehić... Kada je as odservirao Buculjević, Novosađani su poveli - 10:4. Izveo je Jevtić tada iz igre Mašulovića, a uvek Jungića. Pokazali su Subotičani neku reakciju, uglavnom preko Murada Kana, ali je razlika ipak bila previsoka. U finišu je Parapunov sjajno servirao, pa je set završen dvocifrenom razlikom - 25:15.

S obzirom na to da su Boškanovi momci imali vođstvo 2:0 i da su stigli veoma blizu finala, ništa drugo nije preostalo gostima nego da maksimalno rizikuju i tako pokušaju da produže meč, samim tim i sezonu. Posustala je malo Vojvodina, Spartak je zaigrao mnogo bolje, uz korektora i primače, počeo je dizač Vulikić više da koristi i srednje blokere Pavlovića i Lečića. Sa svih strana su pretili, odlično su napadali, a u bloku su bili gotovo savršeni. Čak deset poena su iz tog elementa osvojili i sa takvim učinkom nisu mogli da izgube set. Posle as servisa Omara, vodili su 18:13. Domaći su se tada trgli, napravili su seriju poena i uspeli da priđu u jednom trenutku na minus jedan - 18:17, ali nisu mogli do preokreta. Spartak je odoleo naletima i slavio u ovom periodu - 25:18.

U četvrtom setu su gosti nastavili da drže kontrolu u svojim rukama, razigrao se i mladi Mašulović, prednost je dugo bila na njihovoj strani. Vojvodina je prvi put izjednačila tek na 16:16. Postalo je veoma neizvesno, bilo je burnih reakcija na sudijske odluke, nervoze... Spartak je prvi došao do prilike da osvoji ovaj set, ali je Murad Kan pogrešio servis. Drugu set loptu su iskoristili i odveli meč u taj-brejk (26:24).

Posle svega prikazanog, moglo je samo da se zamisli koliko će drame biti u odlučujućem periodu. Nastavljene su rasprave sa prvim i drugim sudijom, pa se utakmica prilično odlužila. Posle bloka Omara Spartak je vodio 6:4, Vojvodina se vratila. Igralo se poen, po poen - minimalno vođstvo pa izjednačenje... Teško su ovaj period gledali oni sa slabijim živcima. Subotičani su prvi došli do meč lopte, ali je Simić izjednačio. Imali su i drugu, pa treću... Međutim, propustili su šanse, a Vojvodina je prvu iskoristila!

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Prve utakmice

Vojvodina - Spartak Subotica 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 15:12)

Radnički Kragujevac - Partizan 0:3 (25:27, 21:25, 12:25)

Druge utakmice - ponedeljak

Partizan - Radnički Kragujevac 3:0 (25:20, 25:21, 25:21)

Spartak - Vojvodina 0:3 (26:28, 16:25, 20:25)

Majstorica - četvrtak

Vojvodina - Spartak 3:2 (30:28, 25:15, 18:25, 24:26, 18:16)

FINALE

Vojvodina - Partizan

***četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se do dve pobede, a u finalu će do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK SpartakSuperliga Srbije u odbojciOK VojvodinaSlobodan BoškanRadoslav ParapunovMurad KanIvica Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara