Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Vojvodina unapred igra peto kolo: Važno je da ne krivimo jedni druge, već da se još više ujedinimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 11:23

Zbog obaveza na evrosceni Novosađani će danas odmeriti snage sa kraljevačkom Ribnicom (Mala sala Spensa, 19 časova)

Predstojećeg vikenda su na programu utakmice 3. kola prvenstva Srbije za odbojkaše. Pre toga Vojvodina će unapred odigrati meč pete runde, zbog obaveza koje je čekaju na evrosceni tokom novembra.

Novosađani su napravili dogovor sa Ribnicom da izađu danas na megdan od 19 časova u Maloj sali Spensa.

Izabrane vesti

Šestostruki uzastopni šampion naše zemlje je u prethodnom kolu doživeo poraz od Radničkog iz Kragujevca, pa će večeras pokušati da se vrati na pobedničku stazu.

"Ulazimo u ciklus igranja utakmica sreda-subota. To je period koji je, kao i svake godine, intenzivniji u odnosu na onaj koji imaju druge ekipe, jer osim domaćih duela, igramo i mečeve grupne faze Lige šampiona", rekao je trener Vojvodine Slobodan Boškan. "Ribnica ima neznatno izmenjen sastav, a najznačniji je dolazak iskusnog korektora Bojovića, koji dobija i najviše lopti. To je jednostavno ekipa koja ima karakter i time sebe motiviše. Verujem da Kraljevčani dolaze da odigraju najbolje što umeju. Mi na svom terenu moramo da pokažemo dobru igru i moramo pobedom da pokrenemo niz utakmica u Novom Sadu. Nakon toga nam sledi i meč protiv Takova, koji je bolji nego prošle sezone. Stigao im je iskusni primač Terzić, tu je još i mlad i perspektivan dizač Polomac. Treba da budemo oprezni, ali je naša dužnost da na terenu opravdamo ulogu favorita i napravimo dobru uvertiru pred četvrtfinale Kupa Srbije protiv Spartaka".

Primač servisa Lazar Bajandić takođe se nada dobrim mečevima i pobedama...

"U prošloj utakmici smo zabeležili loš rezultat, ali to je sport, porazi se dešavaju i jedini pravi izlaz iz toga je pobeda. Već protiv Ribnice i Takova imamo priliku da popravimo utisak, da izađemo na teren odlučno i agresivno i da na taj način dođemo do trijumfa. Naravno da nam neuspeh u Kragujevcu nije prijao, ali ono što je važno posle takvih situacija jeste da ne krivimo jedni druge nego da se još više ujedinimo, da u razgovoru sa trenerima loše stvari popravimo, dobre nastavimo i da idemo na pobedu", podvukao je Bajandić.

Posle Ribnice, već u subotu Novosađani igraju i redovni meč trećeg kola Superlige sa timom Takova, takođe kod kuće, dok su 2. novembra ponovo domaćini u duelu četvrtfinala Kupa Srbije sa subotičkim Spartakom.




tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciLazar BajandićSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara