Odbojkaš Vojvodine David Mehić (©МN Press)
Odbojkaš Vojvodine David Mehić (©МN Press)

Voši derbi u Novom Sadu: Lale ubedljivo trijumfovale i naplatile Zvezdi dug iz prošle sezone

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 19:39

Izabranici Slobodana Boškana savladali beogradske crveno-bele – 3:1 (25:15, 25:15, 25:27, 25:23)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle poraza u prvom meču polufinala Kupa od Mladog radnika, Lale su se trgle i vratile u pobednički ritam. Odbojkaši Vojvodine pokazali su karakter i večeras pred svojom publikom posle četiri seta nadigrali ekipu Crvene zvezde, u derbiju osmog kola Superlige – 3:1 (25:15, 25:15, 25: 27, 25:23).

Izabrane vesti

Tako su se Lale revanširale beogradskim crveno-belim za poraze iz prošle sezone, kada je Zvezda u prvom krugu prvenstva slavila oba puta, i u Beogradu i u Novom Sadu.

Koliko nije bilo uzbuđenja u prva dva seta, koja je Vojvodina više nego rutinski rešila u svoju korist, toliko je uzbuđenja doneo nastavak utakmice. U trećem setu Zvezda je zaigrala mnogo bolje, unela neizvesnost u meč i poručila da neće lako, kao što se činilo, položiti oružje. Osvojili su Beograđani taj period i odveli utakmicu u četvrti set. I u tom kvartalu viđena je velika borba do samog kraja, ali je Vojvodina pokazala šampionski mentalitet u samoj završnici. Drugu meč loptu iskoristio je Stevan Simić i potpisao na kraju ubedljiv trijumf Novosađana u derbiju ovog kola.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je David Mehić sa 20 poena, a pratili su ga Radoslav Parapunov i Lazar Bajandić sa 14. U poraženom timu najbolji poenter je bio Dušan Nikolić, koji osvojio 22 poena, a sledio ga je Stefan Skakić sa 18.

Bolje je Vojvodina otvorila meč, ali su gosti ipak držali priključak preko sjajnog Nikolića. Ipak, dobar servis i tri asa na samom startu, omogućili su domaćem timu da se značajnije odlepi pri rezultatu 11:6. Posle toga Vojvodina je u potpunosti kontrolisala utakmicu i uvećavala prednost. Izabranici Slobodana Boškana bili su disciplinovani u bloku i u napadu, gde su osvajali poene Parapunov, Mehić i Bajandić. Nije pomogao gostima ni tajm-aut, a Nikolić nije uspeo sam da sustigne tu razliku. Domaći su u finišu stigli do ogromnih plus devet – 22:13, pa su Novosađani i više nego rutinski poveli sa 1:0.

Na početku drugog seta igralo se poen za poen. Ipak, bilo je vidljivo da Novosađani igraju mnogo rasterećenije. Bili su bolji na servisu, a u napadu neumoljivi preko primača Mehića i Bajandića i korektora Parapunova. Prvi put su domaći uspeli da se odlepe pri rezultatu 11:8. Naterali su tada trenera gostujuće ekipe Igora Žakića da reaguje tajm-autom. U nastavku je Vojvodina čuvala stečenu zalihu poena, a onda pred kraj pobegla i na plus pet. Odlično je servirao Bajandić i osvojio tri as poena u ovom setu. Razigrani su bili i Parapunov i Mehić, blok Lala je takođe sjajno funkcionisao, pa su gosti bili bez ikakve šanse da se bar malo primaknu šampionskom sastavu. Lale su kao i u prvom setu pred kraj pobegle na velikih devet poena razlike i duplirali prednost u setovima, identičnim rezultatom iz prvog perioda (25:15).

U trećem setu Zvezda je zaigrala mnogo hrabrije i odlučnije. Prvi put su Beograđani uspeli posle čak tri vezana asa Skakića da povedu sa 8:11, čime su najavili nezivestan set. Sjajan je bio kapiten Zvezde Nikolić, koji je reprizirao odličnu igru iz prvog perioda. Uspeli su domaći da izjednače, a onda se igralo poen za poen do samog kraja. U završnici su Beograđani najpre ispustili prvu set loptu, ali je drugu novim as poenom iskoristio Skakić, pa je utakmica otišla u četvrti period.

Osokoljena dobrom igrom i pobedom u prethodnom setu, Zvezda je nastavila u dobrom ritmu i u četvrtom kvartalu. Opet je bila vrlo izjednačena borba. Najrazigraniji u ekipi Igora Žakića bili su Marinović, Nikolić i Skakić, koji su uspeli da donesu i i prednost Zvezdi – 15:17. Ipak, Vojvodina se vratila poenima Parapunova i Ubiparipa. Parapunov je odlično servirao u tim momentima, naterao gostujuće crveno-bele na greške i omogućio da se domaća ekipa odlepi u samom finišu na tri razlike – 22:19. Prvu meč loptu Vojvodine spasio je Polomac, ali je potom Simić uspešnim blokom doneo trijumf Novosađanima.



tagovi

OK VojvodinaOK Crvena ZvezdaSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara