Bojan Janić i Slobodan Boškan (©MN Press)
Bojan Janić i Slobodan Boškan (©MN Press)

Vreme je da počne finale: Vojvodina igra za sedmu titulu u nizu, Partizan juri prvu još od 2011. godine

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 08:15

Nastavlja se dugogodišnja vladavina Novosađana ili primat preuzimaju crno-beli?

Vreme je za ono najslađe. Bilo je zanimljivo u ligaškom delu, bilo je uzbudljivo i u prvim rundama plej-ofa, ali tek od danas ljubitelji odbojke gledaće najvažnije bitke. Vojvodina kreće u napad na sedmu uzastopnu titulu, jubilarnu 20. u istoriji kluba, dok će Partizan juriti prvi šampionski pehar još od 2011. godine.

Prvi okršaj finalista na programu je danas od 18 časova u maloj dvorani Spensa. Za tri dana se serija seli u Beograd, a treći meč se igra u Novom Sadu 25. aprila. Ako niko ne dođe do trofeja posle tri obračuna, četvrti je planiran za 28. aprila u Masteru, a eventualni peti za 1. maj u srpskoj Atini.

Izabrane vesti

Isti rivali su već delili megdan kad se odlučivalo o pobedniku prva dva domaća takmićenja. Crno-beli su pobedili u Superkupu i Kupu Srbije, pa sada imaju šansu da dođu do triple krune. Ostali su veliki dužnici Vojvodini, koja je bila glavni favorit za osvajanje svih pehara.

Klub koji već šest godina za redom osvaja prvenstvo Srbije će i ovog puta dočekati finale sa nešto većim šansama za osvajanje, ali čini se da tokom poslednjih godina nije imao ovako naoštrenog rivala kao sada...

Vojvodina je ligaški deo završila na prvoj pozciji, pokazala je u tom delu sezone najviše, ali je pala na dva glavna ispita. Izgubila je borbu u Superkupu i Kupu, tako pokazala da je ranjiva i dozvolila igračima Partizana da im samopouzdanje naraste do maksimuma.

Ili će sada crno-beli na krilima tih uspeha doći do još jednog ili će ih Novosađani postaviti na mesto broj dva. Oba scenarija su sasvim realna i moguća... U tome i jeste čar sporta - jer da se unapred znaju pobednici ne bi bilo potrebe ni da se gleda.

Kao glavne karike ekipa izdvajaju se korektori - Radoslav Parapunov u dresu Vojvodine i Milija Mrdak u opremi Partizana. Ukoliko obojica u finalu budu na visini zadatka, onda će prevagu morati da donese neko drugi...

Boškan se obično odlučuje za postavu sa Buculjevićem na mestu dizača, sa njim u dijagonali je Parapunov, primači su Mehić i Ubiparip, srednji blokeri Krsmanović i Simić, a na liberu se menjaju Negić i Mišković. Janićeva startna postava obično izgleda ovako: Batak - Mrdak, Gruveus - Tadić, Petrović - Bjelica i libero Kapur. Kao adut sa klupe ove sezone se najviše izdvojio Aleksa Mandić, tako da bi i ovog puta mogao da bude džoker Partizana u ključnim trenucima.

Večerašnji meč neće ništa odlučiti, jer je finalna serija dugačka, ali će svakako značiti pobedniku i predstavljaće značajan korak ka tituli. Vojvodina brani tron, a Partizan šampionski pehar čeka još od ere Aleksandra Atanasijevića. Motiva na obe strane ima na pretek...

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Sreda - 19. april

18.00: (1,45) Vojvodina (hen -1,5) Partizan (2,55)

Subota - 22. april

18.00: Partizan - Vojvodina

Utorak - 25. april

Vojvodina - Partizan

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 28. aprila u Beogradu, a peta 1. maja u Novom Sadu


tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciOK PartizanSlobodan BoškanBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara