Marko Vujin i Darko Jevtić (©Starsport)
Marko Vujin i Darko Jevtić (©Starsport)

Vujin: Đorđić važan šraf u građenju evropske Vojvodine, na dobrom smo glasu kod igrača

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.12.23. | 17:27

“Doveli smo Petra koji je u najboljim godinama, koji mnogo toga još može da pruži”, rekao je potpredsednik Vojvodine za Mozzart Sport

Voša ne staje, Voša gazi na svim frontovima, ne zadovoljava se postignutim, ide korak napred, želi još... Strategija desetostrukog uzastopnog rukometnog šampiona Srbije je da na Slanoj bari okupi reprezentaciju u malom.

Letos je nogu povukao Vukašin Vorkapić iz francuskog Ivrija, supertalentovani pivot Luka Rogan je stasao u crveno-belom dresu, zaslužio poziv Tonija Đerone, iskusni defanzivni specijalista Miljan Pušica se za godina dana vratio u najbolju selekciju fantastičnim igrama u dresu Vojvodine, Milan Milić i Andrej Trnavac su kucali na vrata Orlova, a sredinom oktobra u srpsku Atinu je stigao Stefan Dodić iz Celja.

Izabrane vesti

Najveći bum je dolazak Petra Đorđića u tabor Novosađana. Učmala rukometna srpska javnost sada je živnula. “Bomba” je bio najčešći način kako je "kršten" dolazak Đorđića u redove srpskog šampiona. Prošle godine najbolji strelac Lige Evrope, osvajač trofeja drugorangiranog takmičenja na Starom kontinentu sa Benfikom, dugo godina rukometaš u najjačem šampionatu na svetu, Bundesligi (Veclar, Flensburg i Hamburg), učesnik Lige šampiona sa beloruskim Meškov Brestom, došao je u Vošu i potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Na terenu igrači blistaju, kraj klupe Boris Rojević radi sjajan posao, dok pune ruke posla imaju i direktor Darko Jevtić i potpredsednik Marko Vujin. Proslavljeni nekadašnji srpski reprezentativac je mesecima bio “na vezi” sa Đorđićem, šuškalo se u rukometnim kuloarima da je posao blizu realizacije.

Na kraju, zadovoljstvo nekadašnjeg bombardera Vesprema, Kila i reprezentacije Srbije.

Doveli smo veliko pojačanje. Vidim da su smo malo pokrenuli stvari, da su mediji dobro ispratili ovaj transfer, svi nam čestitaju. Doveli smo igrača koji je u najboljim igračkim godinama, koji mnogo toga još može da pruži. Ovo je sigurno najveći transfer nekog našeg kluba u prethodnoj deceniji. Radi se dugogodišnjem reprezentativcu Srbije, prvom strelcu Lige Evrope, osvajaču EHF kupa. On je važan šraf u građenja evropske Vojvodine. Bili smo dugo u kontaktu, problem je bio ugovor koji je Petar imao u Benfiki. On je tamo ostavio dubok trag, pa su mu izašli u susret za promenom sredine, bili su veoma korektni”, rekao je Vujin za Mozzart Sport.

VOŠINA DOMINACIJA U 2023: ČETVRTI TROFEJ U GODINI OSVOJEN U LAZAREVCU

Luka Rogan, Miljan Pušica, Vukašin Vorkapić, Stefan Dodić, sada Petar Đorđić, reprezentacija Srbije u malom.

Plan nam je da budemo jači, da dižemo lestvicu još više, da budemo veliki klub i na evropskom nivou i da jednom dana igramo Ligu šampiona. To nam je cilj. Ako mogu košarkaški klubovi, Crvena zvezda i Partizan u Evroligi da igraju bitnu ulogu, zašto Novi Sad ne bi mogao da ima respektabilan rukometni klub na međunarodnom planu. Svako naše pojačanje ima glavu i rep. Velika je stvar što mi u klubu radimo kao jedan tim, što smo svi homogena celina. Imamo odličan odnos sa trenerom Rojevićem. Zajedno se konsultujemo, pravimo planove. Nijedan igrač ne dolazi, a da trener to ne odobri”.

Vojvodina pravi spoj mladosti i iskustva.

Gledamo da dovodimo igrače koju su kvalitetni, koji mogu da nas pojačaju, ali važan nam je i taj ljudski momenat. Dobar primer je Miljan Pušica koji je sjajnim radom za ovih godinu dana izborio povratak u reprezentaciju. Nije igrao dve godine, verovali smo u njega. Petar i on, kao i Puhovski i Vukovljak, su tu od iskusnijih, ali tu su i mlađi. Luka Rogan je dete Vojvodine, Stefan Dodić je mlad, i Vukašina Vorkapića takođe smatram u toj grupi, tu je i perspektivni tandem golmana, Trnavac i Lučin. Napravili smo dobru sponu”.

Lale su na dobrom glasu kod igrača. Dolazak Đorđića potvrđuje da se na Slanoj bari sjajno radi.

I kada sam prešao u Kil, iako sam znao da se radi o gigantu, ja sam po inerciji zvao Momira Ilića da mi on kaže da li je to sve tako kao se priča. Tako i igrači sada pričaju između sebe. Dobar glas daleko se čuje. Mislim da je ovo dobro za srpski rukomet, da se reprezentativci vraćaju u Novi Sad. Sada im držimo pesnice na Evropskom prvenstvu. Sve ovo što sada radimo, što jačamo tim, ne bi bilo bez finansijske sigurnosti u klubu. Veliku zahvalnost dugujemo Dušanu Bajatoviću i Dragoljubu Zbiljiću”.

DETONACIJA NA SLANOJ BARI: ĐORĐIĆ U VOJVODINI

Naredne godine u Novi Sad dolazi moćni nemački Flensburg. Čini se da se ne postavlja pitanje gde ćete tim sa Baltika da ugostite. SPENS se nameće kao logično rešenje.

Navijačka kultura u Srbiji je takva da svi žele da gledaju evropske utakmice, da se tada traži karta više. Na nama je da im to priuštimo, da svi koji žele da dođu, da mogu to da učine. Prošle sezone smo imali punu Slanu baru u EHF kupu i ove jeseni i Ligi Evrope, kao i jednom kada je dolazio Partizan u domaćem šampionatu. Na nam je da rastemo i tu martketinškom smislu, tu moramo još više da radimo. I hoćemo, sigurno. Ako uspemo da dovedemo 10, 20 ili 30 novih klinaca u našu dvoranu, zbog dolaska Đorđića ili Dodića, onda smo uradili pravu stvar”.

Ko je sledeći reprezentativac koji stiže u Vojvodinu?

Videćemo. Sada treba da spustimo loptu, da gledamo na postojeći kadar. Dajemo veliku podršku Milanu Miliću da se oporavi od teške povrede”, zaključio je potpredsednik Vojvodine.



tagovi

RK VojvodinaMarko VujinBoris RojevićPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara