Odbojkašice TENT-a (©MN Press)
Odbojkašice TENT-a (©MN Press)

Žakić dobio obračun sa suprugom: TENT već gleda ka finalu, Železničaru ni set

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 20:23

Obrenovčanke povele 1:0 u polufinalnoj seriji posle trijumfa na domaćem terenu

Odbojkašice TENT-a već gledaju ka finalu jer su prvi duel sa ekipom Železničara dobile na domaćem terenu i to bez izgubljenog seta - 3:0 (25:21, 25:22, 25:19).

Bio je ovo i porodični obračun - na klupi tima iz Obrenovca sedi Igor Žakić, a u protivničkom taboru je dizač i kapiten Emilija Žakić. Ovog puta radovao se suprug, koji se značajno približio borbi za titulu.

Izabrane vesti

Ipak, nije serija ni blizu kraja. Naredni duel je na programu u petak u Lajkovcu od 19.00 časova. Izabranice Branka Kovačevića će imati imperativ pobede, jer ukoliko izgube završavaju sezonu.

Očekivalo se da večeras publika vidi veću borbu i neizvesnost, posebno jer su Lajkovčanke dobile prethodni međusobni okršaj pre nešto više od mesec dana, ali veće drame nije bilo.

Do sredine prvog seta Železničar je bio bolja ekipa na terenu, imao je kontrolu i inicijativu, ali kad su taj period okrenule Žakićeve devojke čini se da su prelomile i kompletan meč. U drugom i trećem činu sve je zavisilo od domaćih, a gošće nisu imale dovoljno oružja da ovu borbu produže.

Mina Mijatović je ponovo bila na poziciji korektora, a završila je duel sa 15 postignutih poena (napad 33-13). Odlična je bila i Nataša Čikuc-Dins sa 11 poena (napad 8-7, dva bloka, dva asa). Jovana Cvetković je doprinela sa deset, a Ana Malešević sa osam poena. Nevena Sajić se ovog puta zaustavila na šest.

Libero Bojana Gočanin je dodala 11 prijema - 100 odsto pozitivnog i 55 odsto idealnog! Na odličnom nivou je držala taj element igre, dok su njene koleginice imale i malo problema sa protivničkim servisom.

U poraženom timu jedina dvocifrena je bila Vanja Ivanović sa 12 poena. Po sedam su imale Ljubica Milojević i Malina Terel.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

TENT - Železničar 3:0

Jedinstvo - Crvena zvezda U TOKU

***serija se igra na dve pobede


tagovi

OK TentŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara