Odbojkašice Železničara (©MN Press)
Odbojkašice Železničara (©MN Press)

Železničar kao brzi voz: Pet dvocifrenih za 20. vezanu pobedu Lajkovčanki

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 21:43

Izabranice Branka Kovačevića započele plej-of ubedljivim trijumfom protiv Partizana

Fantastična serija Železničara nastavila se i u plej-ofu. Lajkovčanke su večeras zabeležile 20. pobedu u nizu u odbojkaškom prvenstvu Srbije. Kao i u poslednjem kolu ligaškog dela, ponovo su bile bolje od beogradskog Partizana i to veoma ubedljivo - 25:14, 25:16, 25:19.

Drugi meč četvrtfinala igra se u petak od 20 časova u dvorani Master, kada će izabranice Branka Kovačevića imati prvu meč-loptu za ulazak u polufinale.

Izabrane vesti

Iako imaju problema sa povredama, pa ne mogu da računaju na tri bitna aduta Vanju Ivanović, Tanju Stanojević i Ljubicu Milojević - devojke iz Lajkovca i dalje lako izlaze na kraj sa protivnicima.

Ušle su u razigravanje sa liderske pozicije i na prvoj stanici pokazale zašto su među glavnim favoritima za titulu. Odigrale su dobru timsku utakmicu, pa je na kraju čak pet igračica imalo dvocifreni učinak. Aleksandra Uzelac je bila najbolja sa 14 poena, a po 10 su zabeležile Mina Stanojević, Kelsi Veltman, Valerija Savićević i Madan Rosales.

Železničar je veoma rizikovao na servisu, imao je čak 18 grešaka, ali se ta agresivnost očigledno isplatila.

U sastavu Partizana, koji se veoma mučio na prijemu i sa realizacijom napada, najefikasnija je bila Ksenija Tomić sa osam poena. Pet je postigla Ana Krulj, a po četiri su upisale Isidora Berbatović i Ana-Marija Jonjev.

Ekipa koja prođe dalje u ovoj seriji ići će na megdan Ubu ili TENT-u. Nešto bliži u ovom trenutku polufinalu je tim Marijane Boričić, koji je prvi okršaj dobio na domaćem terenu rezultatom 3:1.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (25:22, 25:19, 25:16)

Železničar - Partizan 3:0 (25:14, 25:16, 25:19)

Ub - TENT 3:1 (25:17, 25:18, 14:25, 25:23)

Sreda

18.00: Jedinstvo - Srem

POLUFINALE

Crvena zvezda/Spartak Subotica - Jedinstvo/Srem

Železničar/Partizan - Ub/TENT


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojciAleksandra UzelacBranko Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara