Anijel Langaro, bek Barselone, u finalu protiv Kjelcea (©Reuters)
Anijel Langaro, bek Barselone, u finalu protiv Kjelcea (©Reuters)

Žreb za Ligu šampiona: Barsa i Kjelce u istoj grupi, "srpski" Vesprem udara na PSŽ i Magdeburg

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 11:56

Poznate grupe u obe konkurencije u najjačem rukometnom takmičenju Starog kontinenta

Žrebom u Beču danas su izvučene grupe za EHF Ligu šampiona u konkurenciji muškaraca i žena. Finalisti iz Kelna pre dve nedelje, Barselona i Kjelce, igraće od septembra u istoj grupi. Nosilac Grupe B je mađarski šampion PIK Seged za koji igra srpski reprezentativac Bogdan Radivojević.

Naredne sezone, srpska kolonija u Vespremu biće bogatija za Dragana Pešmalbeka, koji je stigao iz Nanta. Na kormilu mađarskog vicešampiona biće drugu sezonu Momir Ilić, a na terenu su Petar Nenadić i Vladimir Cupara. Rivali u prvom delu sezone biće mu nemački i fransuski šampioni, Pari Sen Žermen i Magdeburg.

Izabrane vesti

Po najbolje dve ekipe iz obe grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će timovi od treće do šeste pozicije da igraju baraž za plasman među osam. Titulu brani Barselona koja je u finalu pre dve nedelje pobedila Kjelce u Kelnu posle boljeg izvođenje sedmeraca.

Završni turnir do 2026. godine igraće se opet u velelepnoj Lankses areni u Kelnu.

GRUPA A: Pari Sen Žermen (Francuska), Magdeburg (Nemačka), Gudme (Danska), Porto (Portugalija), Vesprem (Mađarska), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Visla Plock (Poljska), Zagreb (Hrvatska).

GRUPA B: PIK Seged (Mađarska), Barselona (Španija), Celje (Slovenija), Lomza industrija Kjelce (Poljska), Kil (Nemačka), Nant (Francuska), Elverum (Norveška), Olborg (Danska).

U ženskoj konkurenciji, branilac trofeja Vajpers Kristijansund igraće u Grupi A, a najveći rivali Norvežankama biće danski prvak Odeneze, francuski vicešampion Brest, pojačani Ferencvaroš sa nekadašnjim srpskim reprezentativkama Ardreom Lekić i Draganom Cvijić, kao i superbogati ĆSM Bukurešt čija je zvezda jedna od najboljih rukometašica svih vremena, Kristina Neagu.

Grupa B je za nijansu slabija. Nosilac je vicešampion Evrope Đer, a jaku su i francuski šampion Mec, iznenanđujući prvak Rumunije Rapid Bukurešta i pojačani Esbjerg koji je doveo norvešku zvezdu Noru Merk iz Vajpersa i puca na krunu najbolje ekipe Starog kontinenta. Posle duge vladavine Podravke u Hrvatskoj, Lokomotiva iz Zagreba kao šampion je prvi put u eliti, a na klupi ovog tima sedi iskusni selektor Hrvatica Nenad Šoštarić.

Završni turnir Lige šampiona i naredne godine se igra u Budimpešti.

GRUPA A: Odenze (Danska), Vajpers Kristijansund (Norveška), Krim (Slovenija), Bitighajm (Nemačka), Brest Bretanja (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Banjik Most (Češka), ĆSM Bukurešt (Rumunija).

GRUPA B: Đer (Mađarska), Mec (Francuska), Rapid Bukurešt (Rumunija), Budućnost (Crna Gora), Esbjerg (Danska), Storhamer (Norveška), Lokomotiva Zagreb (Hrvatska), Kastamanu (Turska).


tagovi

RK BarselonaRK KjelceEHF Liga šampionaŽRK VajpersEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara