"Jelena nažalost poražena"
"Jelena nažalost poražena"

Agnješka trvđi orah od Kvitove: Jankovićeva ispala sa Vimbldona!

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.07.15. | 16:31

Poljakinja slavila u dva seta protiv Srpkinje

Jelena nažalost poraženaPosle veličanstvenog leta na centralnom terenu protiv aktuelne šampionke Petre Kvitove, Jelena Janković je doživela pad i teško prizemljenje. Ona je u osmini finala Vimbldona poražena od Agnješke Radvanjske sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4).

Čini se da je prvi set u ovom duelu bio presudan. Jelena je bila prva koja je protivnici oduzela servis, došla do 3:1, a onda je stala. Dopustila je protivnici da uzvrati brejkom već u narednom gemu i set je ušao u neizvesnu završnicu.

Izabrane vesti

Od rezultata 4:4 viđeno je tri uzastopna brejka, što nije svojstveno mečevima na travi, ali je svojstveno ženskom tenisu. Posebno Jeleni kojoj servis nikada nije bio previše jako oružje.

Ipak, u celoj toj zavrzlami bolje se snašla Poljakinja i dobila prvi set. Drugi set je počeo mirnije, a presudan momenat desio se u petom gemu kada je Jelena izgubila svoj servis i time već napola spakovala kofere. Potpuno ih je zatvorila posle toga što jeprvo oduzela servis protivnici, pa izgubila svoj odmah u narednom gemu. I tu je bio kraj svih nadanja.

Radvanjska će se u sledećem kolu sastati sa Medison Kiz koja je bila bolja od Olge Govorcove sa 2:1. I Marija Šarapova se plasirala u četvrtifinale. Ona je bila bolja od Zarine Dijaz sa 2:0 (6:4, 6:4). Ona se u sledećem kolu sastaje sa KokoVandenege.

(FOTO: Action images)


tagovi

WTAVimbldonJelena JankovićAgnješka Radvanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara