Karlos Alkaraz (@AFP)
Karlos Alkaraz (@AFP)

Alkarasu zavibrirala ruka, Dimitrov ga počistio sa terena

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 01:53

Bugarin dozvolio mladom Špancu samo šest gemova u borbi za polufinale mastersa u Majamiju

Pre dve godine, kao 18-godišnjak, Karlos Alkaras je u Majamiju osvojio svoj prvi masters u karijeri i od tada se širom sveta u superlativima priča o njemu. Prošle godine, ipak, mladi Španac nije uspeo da ponovi uspeh pošto ga je u spektakularnom polufinalu zaustavio Janik Siner (7:6, 4:6, 2:6), a neuspešan je bio i ovaj put.

Sada mu se na putu našao Grigor Dimitrov, koji ga je u četvrtfinalnom okršaju savladao ubedljivije nego što je iko mogao da pretpostavi, s obzirom na to da je Alkaras na turnir došao sa peharom iz Indijan Velsa - 6:2, 6:4 posle nešto duže od sat i po vremena borbe.

Izabrane vesti

Nakon što je triput uzastopno bio poražen u međusobnim duelima, Bugarinu je ovo druga pobeda zaredom nad Alkarasom. Prethodno je bio uspešniji u prošlogodišnjoj osmini finala mastersa u Šangaju, kada je izgubio prvi set, ali i dobio naredna dva identičnim rezultatom kao danas (5:7, 6:2, 6:4). San o drugoj tituli na mastersima, posle Šangaja 2017, 32-godišnji Dimitrov probaće da nastavi u meču protiv četvrtog na svetu, Aleksandera Zvereva koji je ranije danas bio siguran protiv Mađara Fabijana Marožana (6:3, 7:5).

Veliki broj brejk lopti viđen je u uvodnim gemovima današnjeg meča, ali je Alkaras bio taj koji je gubio na svoj servis, a nije uspevao da uzvrati rivalu na isti način. Već u drugom gemu Dimitrov je napravio prvi brejk, da bi u naredon čak triput sprečio Španca da uradi isto. Bugarin je tako dobio na samopouzdanju i počeo sigurnije da igra, dok je Alkaras bezuspešno tražio pomoć svog stručnog štaba i savet kako da odgovori na odlične servise protivnika.

Ispostavilo se da su našli rešenje u sedmom gemu drugog seta, ali tada je već bilo kasno. Iako je brzo posle toga izjednačio na 4:4, Alkaras je izgubio još jedan servis gem u meču, ispostavilo se i poslednji, za 4:6 u drugom setu.

Nakon što je u prethodnoj rundi eliminisao Lorenca Musetija, Karlos Alkaras je flomasterom na kameri napisao: "Miami vibes is (trebalo je 'are') crazy". Slobodnim prevodom to bi značilo "u Majamiju su lude vibracije". Večeras je, izgleda, energija sa tribina izostala, a zadrhtala je samo ruka mladog Španca. Iskusni Bugarin je to umeo da iskoristi.

Trenutno je Grigor Dimitrov 12. na svetu, ali ne treba zaboraviti da je svojevremeno bio i na trećem mestu. S obzirom na veliki motiv da konačno dođe do još jednog značajnog trofeja u karijeri, za očekivati je da ćemo gledati uzbudljiv meč protiv Zvereva.

U drugom polufinalu sastaju se branilac trofeja Danil Medvedev i Janik Siner.



tagovi

Karlos AlkarasGrigor DimitrovATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara