(©Reuters)
(©Reuters)

ATP Rim: U Đokovićevoj polovini kostura Rune, Rud i Siner

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 19:17

Na početku možda protiv Van Aša, koji ga je namučio u Banjaluci

Prvi put od početka teniske sezone na istom turniru će se naći Novak Đoković i Karlos Alkaras, trenutno broj jedan i broj dva u ATP karavanu.

Mladi Španac je preskočio Australiju, a Srbin silom prilika američke masterse... Uglavnom, Rim je poprište na koje stižu obojica, da se zagreju pred Rolan Garos.

Izabrane vesti

Danas je održan žreb za masters u Večnom gradu i teško je proceniti kome su zapali teži protivnici. Prema projekciji žreba, Đoković bi u četvrtfinalu trebalo da igra sa Holgerom Runeom, a u polufinalu sa pobednikom duela Kasper Rud – Janik Siner.

Na drugoj strani žreba, Karlos Alkaras bi u četvrtfinalu igrao sa Stefanosom Cicipasom, a na narednom stepeniku sa boljim iz duela Andrej Rubljov – Danil Medvedev. Naravno, potrebno je pre svega da se svi pomenuti nosioci probiju među osam najboljih.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a u drugom čeka pobednika duela Van Aš – Ečeveri. Mladi Francuz Van Aš je igrao sa Novakom na Srpska openu u Banjaluci i prilično je namučio najboljeg na svetu, koji je morao da igra tri seta da bi došao do pobede. Naredni korak za Đokovića bi mogao da bude težak, jer bi ga čekao neko iz trija Ivaška, Vavrinka, Dimitrov. A, u njegovom delu kostura posle toga su i De Minor, Krajinović, Edmund, Nori, Ože-Alijasim...

Nosilac broj dva, Karlos Alkaras, takođe je slobodan na početku turnira, a u drugom kolu će igrati sa boljim iz duela Ramos-Vinjolas – Pasaro. Posle toga mogući rivali su mu Lehecka, Mute, pa Evans, Karbaljes Baena...

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri: Krajinović će na startu igrati sa Mađarom Fučovičem, Kecmanović je slobodan, Đere će ukrstiti rekete sa Lestijenom, a Lajović sa Portugalcem Borhesom.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos Alkarasatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara