Paula Badosa (©Reuters)
Paula Badosa (©Reuters)

Badosa i Azarenka se prošetale do trećeg kola AO, protivnicama prepustile po tri gema

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 03:35

Španska teniserka u narednoj rundi igra protiv Marte Kostjuk, dok se Beloruskinja sastaje sa Elinom Svitolinom

Start sezone i australijaska turneja nisu obećavali za Paulu Badosu. Španska teniserka eliminisana je na startu turnira u Adelejdu, zamirisalo je da Badosa ponovo ništa veliko neće napraviti u Melburnu... Napravila je rezultat karijere.

Udarila je Badosa glavom o zid u Adelejdu, resetovala ju je Viktorija Azarenka. Ništa bolje nije moglo da se desi Špankinji. Od tada je krenula da niže pobede. Osvojila je turnir u Sidneju - u finalu bila bolja od Barbore Krejčikove, prošlogodišnje šampionke Rolan Garosa u singlu i dublu - a za sada je bez izgubljenog seta na Australijan openu. Posle uverljivog starta i pobede u dva seta nad Ajlom Tomljanović, usledio je i trijumf protiv Martine Trevizan - 2:0 (6:0, 6:3).

Izabrane vesti

Prolaskom u treće kolo Paula Badosa stigla je do najboljeg rezultata na Australijan openu, ali generalno gledano na tvrdoj podlozi kada je reč o grend slem turnirima. Do ove godine španska teniserka, koja je kao i većina njenih sunarodnika specijalista za šljaku, nikada nije došla dalje od druge runde.

Prilično lako je Badosa izašla na kraj sa Martinom Trevizan. U prvom setu nije joj dopustila ni da se upiše na semaforu. Osvojila je set sa nulom i tako najavila ekspresan završetat meča. Pola časa igre bilo joj je potrebno da privede prvi set kraju, a tek nešto više da pobegne sa australijske žege i počne da razmišlja o Marti Kostjuk, ukrajinskoj teniserki kojaje čeka u trećem kolu najvećeg turnira na južnoj hemisferi.

Viktorija Azarenka (©Reuters)Viktorija Azarenka (©Reuters)

Do naredne runde prošetala se i dvostruka šampionka Australijan opena i nekada prva teniserka svata - Viktorija Azarenka. Već nekoliko godina Beloruskinja ne pleni igrom kao 2012. ili 2013. kada je pokoravala Melburn i bila najbolja na svetu, blesne tek na mahove, ali je početkom ove sezone pokazala da je sve bliža hvatanju forme koja ju je krasila u danima najveće slave.

Azarenka je, kao i Badosa, preslišala protivnicu u drugom kolu. Ni promil šanse nije ostavila Džil Tajhman iz Švajcarske, koja je osvojila zbirno tri gema - 2:0 (6:1, 6:2). Četiri puta se Tajhman suočavala sa brejk loptama i u sva četiri navrata prepuštala je servis Beloruskinji, koja je imala problema prilikom servisa - pet puta se suočavala sa brejk loptama - ali se iz svake uspešno izvukla.

Za prolaz u četvrto kolo Viktorija Azarenka igraće protiv Eline Svitoline, koja je prošla dalje pošto joj je francuska teniserka Harmoni Tan predala meč zbog povrede pri rezultatu 6:3, 5:7, 5:1.

REZULTATI TREĆEG DANA TAKMIČENJA

Harmoni Tan – Elina Svitolina 1:2

Sara Soribes Tormo – Marta Kostjuk 0:2

Tereza Martincova – Kamila Đorđi 0:2

Viktorija Azarenka – Žil Tajhman 2:0

Martina Trevisan – Paula Badosa 0:2

Ešli Barti – Lusija Bronzeti 2:0

Medison Kiz – Žaklin Kristijan 2:0

Bernarda Pera – Džesika Pegula 0:2

Alison Riske – Jelena Ostapenko 1:2

Nurija Parizas Dijaz – Marina Zanevska (Zanevska se pobukla)

Alison Van Ujtvank – Sijang Vang 1:2

Belinda Benčić – Amanda Anisimova 0:2

Veronika Kudermertova – Gabrijela Ruse 2:0

Barbora Krejčikova – Ksuji Vang 2:0

Madison Brengle – Naomi Osaka 0:2

Kvin Ven Ženg – Marija Sakari 0:2


tagovi

Paula BadosaViktorija AzarenkaAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara