(©Reuters)
(©Reuters)

Cicipas igrao za Đokovića: Grk prosuo bodove u Roterdamu

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.02.23. | 21:12

Siner eliminisao trećeg tenisera sveta

Ima Stefanos Cicipas teoretsku šansu da dobrim rezultatima na turnirima koji slede, a na kojima izvesno neće biti Novaka Đokovića, skoči na prvo mesto ATP liste. Ali, večeras je Grk pucao sam sebi u noge i odigrao za – Srbina.

Cicipas je večeras poražen od Janika Sinera u drugom kolu turnira u Roterdamu, na kojem je prošle godine igrao u finalu – 6:4, 6:3. Samim tim Stefanos ne samo da nije odbranio bodove od prošle godine, nego je ostao kratak za skoro 350 bodova, čime je omogućio Đokoviću da za toliko uveća prednost u odnosu na njega na ATP listi.

Izabrane vesti

Videlo se po igri da je Cicipas malo „zarđao“, jer nije igrao od poraza u finalu Australijan opena i koliko god da se trudio da taj poraz pretvori u lekciju iz koje je mnogo naučio, pokazalo se da je ipak ostavio traga na njemu.

Siner je bio bolji igrač tokom celog meča, u prvom setu je napravio brejk kod rezultata 4:4 i potom ga potvrdio, čime je dobio taj deo meča. A, onda je ponovo oduzeo servis Grku u prvom gemu drugog seta i rutinski ga sačuvao do kraja, ne dopustivši protivniku nijednu brejk priliku.

U narednom kolu Janik Siner će igrati protiv Stena Vavrinke.

 


tagovi

Novak ĐokovićStefanos CicipasATP RoterdamJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara