©Reuters
©Reuters

Ćorić nije pokvario rođendansku žurku u Madridu, Alkaras zakazao odbranu trona

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 20:10

Biće ovo peto finale za španskog tenisera od starta sezone

Dugo Borna Ćorić nije igrao tenis kakav je pružio ove nedelje u Madridu, ali i tako nadahnut, nije imao šanse u polufinalu mastersa protiv Karlosa Alkarasa. Nije hrvatski teniser uspeo da pokvari rođendansku žurku branioca titule, Španac je bez većih problema slavio i sebi za 20. rođendan poklonio novo finale, 13. u karijeri, a peto samo ove sezone - 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Alkaras će titulu u glavnom gradu Španije braniti protiv boljeg iz drugog polufinalnog okršaja u kojem će sastati Jan Lenard Štruf i Aslan Karacev. Ako nastavi sa igrama iz dosadašnjeg dela sezone teško će mu bilo koji od dvojice pomenutih tenisera stati na put.

Izabrane vesti

Španskom teniseru će finale u Madridu biti peto od starta sezone. Od turnira na kojima se pojavljivao, jedino je u Majamiju zastao na pretposlednjem koraku pošto ga je Janik Siner savladao u polufinalu, a od 30 mečeva koliko je odigrao ove takmičarske godine, samo je dva izgubio...

Pokazao je Ćorić zube Alkarasu u prvom međusobnom okršaju dvojice tenisera. U četvrtom gemu prvog seta, pri vođstvu 2:1, imao je hrvatski teniser brejk loptu, ali je nije iskoristio. I prvi nosilac turnira surovo ga je kaznio. Već u narednom gemu napravio je Alkaras brejk i do kraja seta rutinski čuvao svoj servis.

U narednom je Ćorić zaigrao agresivnije, uspeo na startu i da dođe do brejka koji je u prvom setu ispustio, ali je time samo vratio prethodno izgubljeni servis gem. Međutim, već u narednom ga je ponovo izgubio, a Alkaras je brejk potvrdio i u devetom gemu za još ubedljije dobijen set i desetu uzastopnu pobedu u Madridu računajući i prošlu sezonu.



tagovi

Karlos Alkarasmasters madridBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara