Dva od četiri u "srpskom Montereju"

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 09:45

Tipsarević i Jorovićeva slavili na početku takmičenja u Meksiku, kraj za Olgu Danilović i Jovanu Jakšić

Situiran na severoistoku Meksika, Monterej ovog proleća ponovo organizuje veliki-mali turnir i za žene i za muškarce. Dok se teniseri odmeravaju na jednom od najprestižnijih čelendžera u svetu tenisa, gde je 2018 titulu uzeo David Ferer, dame traže šansu na WTA Intrenational turniru na kojem je prošle godine pehar podigla Garbinje Muguruza.

Prestonica savezne države Nuevo Leon ugostila je pravu malu srpsku koloniju predvođenu najiskusnijim, Janko Tipsarevićem koji je sinoć uspešno započeo takmičenje. Bivši srpski Dejvis kup reprezentativac, koji pokušava da podigne formu nakon relativno uspešnog povratak na tur, imao je težak zadatak prolevoruklog rivala, Roja Smita. Amerikanac je pružio dostojan otpor nekada osmom igraču sveta, ali je Beograđanin slavio sa 7:6 (3) i 6:4, te će mu naredni protivnik biti osmi nosilac, Kanađanin Piter Polanski.

Izabrane vesti

Tipsa u Montereju usput svesrdno pomaže Ivani Jorović koja je u poslednje vreme vezana za njegovu tenisku akademiju. A Tipsarevićeva "štićenioca" je sinoć napravila preokret u prvom kolu pošto je savladala Mađaricu Timeu Baboš sa 2:6, 6:4 i 6:3 i zakazala sudar sa boljom iz meča između dve Ruskinje, Anastasije Pavljučenkove i Ane Blinkove.

Ivana Jorović

Na veliku žalost, naša najtalentovanij takmičarka, Olga Danilović je nastavila sa slabim rezultatima, ponovo razočaravši veoma slabom predstavom, ovaj put protiv šeste nositeljke, iskusne Belgijanke Kirsten Flipkens koja je slavila sa 6:2 i 6:1.

I naša jedina predstavnica u dublu, Jovana Jakšić, koja kao i Natalija Kostić nije uspela da se probije kroz kvalifikacije u singlu, nije imala svoje veče u paru sa Meksikankom Renatom Zarazuom protiv Čileanke Alekse Garači i domaće takmičerke, Sabrine Santamarije koje su bile bolje rezultatom 7:6 (5) i 6:2.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Janko TipsarevićOlga DanilovićIvana JorovićJovana Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara