Novak Đoković i Nik Kirjos (©Reuters)
Novak Đoković i Nik Kirjos (©Reuters)

Kirjos: Novak nije uradio ništa posebno na terenu, niti je najteži rival protiv kojeg sam igrao

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.07.22. | 21:30

“Da sam osvojio četvrti set, ko zna šta bi bilo“

Kao što je nepredvidiv na terenu, tako nikada ne znate ni šta će Nik Kirjos da uradi ili kaže, pogotovo kada je u pitanju Novak Đoković.

Finalista ovogodišnjeg Vimbldona danima je pričao o "bromansi" sa osvajačem 21 grend slema, a onda je na konferenciji za novinare izgledalo da je ponovo malo pecnuo Novaka, iako su na terenu razmenili lepe reči...

Izabrane vesti

Kirjos je istakao da je razočaran porazom, ali i da njegov rival "nije uradio ništa posebno" za titulu, što onda ipak govori više o njegovoj igri...

“Naravno da sam razočaran. Osećam da mi je titula bila nadohvat ruke. Igrao sam pakleno dobar prvi set i bio sam u dobroj poziciji. Dobro sam servirao, samo što nisam mogao da dođem do važnih poena... On je ostao miran. Čudno je, osećam kao da nije uradio ništa posebno danas. Vratio se na sebi svojstven način, on je neverovatan u tome. I ostao je miran, što je njegova najveća snaga. Nikada ne izgleda destabilizovano. Skidam mu kapu zbog toga“, poručio je Kirjos.

Koliko motivacija može da se promeni posle prvog finala grend slema u karijeri...

“Da sam osvojio Vimbldon danas, teško bih sebe mogao da motivišem za dalje. Celog života sam pričao da bi osvajanje Vimbldona bio ultimativni cilj za mene. Nisam više mlad kao Alkaras ili Siner, koji su dosad već postigli dosta toga na slemovima. Meni je trebalo skoro deset godina da dođem do finala i nisam uspeo. Da sam pobedio, sigurno bi mi falilo motivacije. Dostigao sam određeni nivo, ne kasnim za drugima. Igrao sam finale grend slema protiv jednog od najboljih svih vremena i čini mi se da sam igrao u ravni s njim“.

Kirjos tvrdi da Novak nije najteži rival sa kojim se suočio...

“Ne bih rekao da jeste. Bio sam u boljoj poziciji da pobedim danas. Novak ne čini da se osećaš na terenu kao što to radi Federer često. Federer te tera da ideš sa terena pognute glave, da razmišljaš brzo o svakom potezu. Protiv Novaka i Nadala je drugačije. Ako ne igraš dobro mučićeš se. Federer može da te oduva sa terena brzo. Za mene je najteži deo finala bilo sve ono što se desilo pre ovog meča. Spavao sam loše noć pre meča i mislim da me je sputalo to što nisam igrao polufinale“.

Teniser iz Australije tvrdi da svi mogu da se ugledaju na Đokovića po pitanju njegove smirenosti na terenu...

“Nije to posao samo za mene, već za sve igrače. Poludeo sam danas, unapred sam razmišljao o tome da ću, ako osvojim Vimbldon, postati besmrtan. Propustio sam šansu, šansu za koju se neko muči ceo život. Dobio sam set, ali onda sam pao. On je bio samo solidan. A, da sam osvojio četvrti set, ko zna šta bi bilo. Mogu još mnogo da napredujem, ne samo po pitanju psihe. Moji returni forhendom moraju da budu bolji. Na tome sam radio dosta. Uvek mogu da budem i snažniji, da popravim kondiciju...“

Uprkos boljem skoru u međusobnim susretima, Novak je dobio meč koji se najviše računa...

“Mislio sam da posle 2-0 mogu da dobijem i treći meč. Dobijao sam ga ranije, imao sam već finala iza sebe. Osećao sam i da igram svoju igru... Moj nivo tenisa je bio dobar tokom ove dve nedelje“.


tagovi

Novak ĐokovićNik KirjosVimbldonATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara