Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Kraj za Lajovića i Đerea u Riju: Duci vodio 4:1, pa izgubio set, Sonego preveliki zalogaj za Lasla

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 01:57

Italijan će u osmini finala ponovo na Srbina - Kecmanovića

Turnir u Riju nastaviće se sa samo jednim srpskim teniserom – Miomirom Kecmanovićem. Dušan Lajović i Laslo Đere eliminisani su već u prvom kolu, obojica bez dobijenog seta...

Lajović je odlično počeo susret sa 38-godišnjim Špancem Fernandom Verdaskom, vodio 4:1 u prvom setu posle tri brejka, dva u njegovu korist, da bi onda stao i sve prepustio rivalu – 6(4):7, 3:6.

Izabrane vesti

Teško da će Lajović biti zadovoljan načinom na koji je odigrao meč protiv sada 172. tenisera sveta. Oba brejka u prvom setu uzimao je iz trećeg pokušaja, dok je svoj servis prepustio posle višeminutne borbe. Posle 4:1 je izgledalo da je Lajović na putu da rutinski povede sa 1:0, ali se sve okrenulo naglavačke. Verdasko se uspravio, dodao gas i odveo prvi deo u taj-brejk gde poveo sa 4:0 uz dva mini-brejka, što mu je dalo zamajac da što pre završi susret.

Lajović je i pored velikog pada imao šansu da set završi u svoju korist. Kod rezultata 6:6 i na servis protivnika srpski teniser je propustio dve brejk, ujedno i set lopte, što je imalo negativan psihološki uticaj na njega kasnije. U nastavku se igralo gem za gem sve do osmog, koji je ujedno bio i presudan. Verdasko je uhvatio Lajovića u raskoraku i sa “nulom“ uzeo brejk kojim je poveo sa 5:3, da bi odmah zatim na svoj servis stavio tačku i slavio posle nešto manje od dva časa tenisa.

Verdasko će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Federika Korije koji je u dva seta slavio protiv Čileanca Kristijana Garina.

Đere se nije dobro proveo protiv Italijana Lorenca Sonega pošto je uspeo da osvoji samo dva gema za ceo meč – 2:6, 0:6. Susret je trajao tek 69 minuta.

Srbin se dobro držao samo tokom uvodnih pet gemova. Već u šestom pao je prvi, zatim u osmom i drugi brejk kojim je Sonego stigao do vođstva, da bi u nastavku ekspresno otišao do narednog kola! Ključan je bio drugi gem, na servis Đerea. Čak sedam puta rezultat je bio nerešen, a Sonego je propustio jednu brejk šansu pre nego što je ipak slomio otpor rivala. Đere se posle te situacije više nije oporavio.

Sonega u osmini finala čeka još jedan Srbin – Miomir Kecmanović.


tagovi

Laslo ĐereDušan Lajovićatp RioFernando VerdaskoLorenco Sonego

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara