Lajovićeva životna šansa

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.05.18. | 11:00

Srpski as od 13 časova traži polufinale mastersa u Madridu protiv dvometraša Andersona, a nakon njih igraju redom Bertens - Garsija, Nadal - Tim, Pliškova - Kvitova, Izner - Zverev i Edmund - Šapovalov

Danas se na prestižnom turniru u Madridu, osmog dana njegove ovogodišnje teniske odiseje igra šest singl mečeva. U pitanju su dva polufinala teniserki i četiri četvrtfinala tenisera.

I baš prvi meč na centralnom terena kompleksa u španskoj prestonici "Manolo Santani" prvlači najviše pažnje u Srbiji je naš Dušan Lajović igra turnir života, a među osam najboljih se probio čak iz kvalifikacija. I upravo taj podatak, ali i to da je juče odigrao paklen trosetni meč sa Huanom Martinom Del Potrom "pali crveno svetlo". Momak iz Stare Pazove  je bez sumnje umoran, ali će morati da zaboravi na tu muku i da izvuče sve iz sebe. Neće mu biti lako od 13 č danas protiv gromovnika iz Južne Afrike. Dvometraš Kevin Anderson je poznat po paklenom servisu i snažnim forhendima, tako da mu u potpunosti odgovara podloga u Madridu. Osmi reket sveta je favorit, u to nema sumnje, ali ako ga ne posluša servis tu je šansa našeg tenisera.

Izabrane vesti

Pošto Lajović nije prošle godine igrao u glavnom žrebu mastersa u Madridu on je prodorom u četvrtfinale zaradio 149.390 evra, ali i 180 ATP poena što ga penje negde oko 70. mesta na svetskoj lestvici.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 13:05 8702 ATP Anderson K. - D.Lajovic 1s 2 2,11
Pet 19:05 8705 ATP Edmund K. - Shapovalov D. ki 2 2,55
Pet 15:05 8688 WTA Garcia C. - Bertens K. ki 2 1,90
Pet 17:05 7610 ATP R.Nadal - Thiem D. ug više (18.5) 1,95
Pet 21:35 7611 ATP Zverev A. - J.Isner ug1s 10+ 1,31
Pet 20:05 7622 WTA P.Kvitova - Pliskova Ka. tb da 3,00
Ukupna kvota78,34

Nakon njih dvojice na "Manolo Santanu" istrčavaju Kiki Bertens, koja je u četvrtfinalu savladala Mariju Šarapovu i devojka koja je vezala pobede nad Cibulkovom, Martićevom, Gerges - Karolin Garsija. Snažna Holanđanka vodi sa 2-0 u međusobnim odmeravanjim, ali verujemo ipak da je bliža pobedi Francuskinja, sedma igračica sveta koja nakon slabog perioda u španskoj prestonici traži svoju šansu.

Program na centralnom terenu nastavlja se najiščekivanijim susretom dana, sudarom Rafaela Nadal i Dominika Tima. Kralj šljake i jedan od najboljih na turu na zemljanoj podlozi sastali su se do sada osam puta i Španac, inače aktuenli šampion ovog turnira vodi sa 6-2. Što je najluđe, svih osam mečeva su igrali upravo na otvorenom na šljaci, a ako se pogleda na rezultat od pre tri sedmice iz Monte Karla, te se vidi da je Nadal Austrijancu prepustio samo dva gema, jasno je "ko kosi, a ko vodu nosi". Tim je ovaj put ipak u nešto boljoj formi, tako da ne očekujemo baš glatku pobedu prvog igrača sveta.

Madridski teniski sendvič nastavlja u stilu "red muškaraca, pa red žena" i to odmeravanjem dve Čehinje, Karoline Pliškove i Petre Kvitove. Ova druga  koja vodi sa 2-0 u međusobnim mečevima, ali treba istaći to da su poslednji put igrale 2015. i da se nikada nisu odmerile na šljaci, tako da ne znamo tačno šta da očekujemo. A pošto su u pitanju pakleni serveri i veoma snažne igračice, verujemo barem u jedan taj-brejk. Ali i pobedu iskusnije Kvitove.

Dan na "Manolo Santani" zatvaraju "dva tornja", Džon Izner i Aleksander Zverev. Ponovo odlični serviseri, ponovo im odgovara ova podloga o koju loptice visoko odskaču, tako da i ovde verujemo u duži meč.

Jedini današnji singl susret koji se ne igra na centralnom terenu je onaj između dželata Novaka Đokovića, Kajla Edmunda i Denisa Šapovalova. Britanac igra odlično i favorit je, ali kvota 2,55 na Kanađanina je previše dobra da bi se ignorisala. Momak ruskih korena rođen u Izraelu koji igra pod zastavom sa listom javora mogao bi da nastavi sa vrhunskim partijama i ovo popodne.

Kompletan raspored 8. dana turnira u Madridu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Dušan LajovićRafael NadalDominik TimDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara