©Reuters
©Reuters

Loša serija srpskih tenisera, iz Pariza odlazi i Filip Krajinović

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.05.23. | 20:24

Somborac eliminisan u tri seta od strane svetskog broja 12 Frensisa Tijafoa

Nakon ispadanja Hamada Međedovića i predaje Dušana Lajovića u prvom kolu Rolan Garosa eliminisan je i Filip Krajinović. Jedini današnji predstavnik Srbije u muškoj konkurenciji, koji je prošao u sledeću rundu je Novak Đoković. Od Krajinovića je bio bolji Amerikanac Frensis Tijafo koji se po drugi put plasirao u drugo kolo Rolan Garosa u karijeri - 3:6, 4:6, 2:6.

Početak meča je obeležio "incident"u kojem je Tijafo pogodio srpskog tenisera lopticom u vrat, posle čega je morao da drži i led, ali se nakon toga vratio na teren i na njemu se zadržao 130 minuta.

Izabrane vesti

U prvom setu Amerikanac je situaciju u svoju korist preusmerio u četvrtom gemu, kada je osvojio brejk, potom poveo i sa 4:2, a onda odbranio tri brejk lopte protivnika i došao do vođstva.

Krajinović je gotovo na isti način poražen i u drugom setu, s tim što je ovoga puta brejk protivniku dozvolio pri rezultatu 1:1. Ništa se nije promenilo ni u trećem setu, s tim što je Filip ovog puta poklekao već u prvom gemu.

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera i druga pobeda Amerikanca. Tijafo u drugom kolu u sredu igra protiv Aslana Karaceva.


tagovi

Filip KrajinovićFrensis Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara