""
""

Nadal u Đokovićevom stilu preživeo opasnog Tima! Veseli deklasiran posle pobede karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.16. | 17:35

Biće zanimljivo na šljaci ove sezone… Vavrinka na Rafu u četvrtfinalu

Izgleda da je ipak bilo više do Đokovićevog lošeg dana nego do kvaliteta Jiržija Veselog. Dan posle najvećeg skalpa u karijeri i najveće senzacije u ovoj sezoni, Jirži Veseli je deklasiran u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu.

Izabrane vesti

Gael Monfis je pregazio Veselog 6:1, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale gde će mu rival biti bolji iz duela Gofana i Granoljers Pujola. Kao što rezultat i govori, bila je to igra mačke i miša, nijednog trenutka se Monfisova pobeda nije dovodila u pitanje.

Ali, zato je mnogo zanimljivije bilo u duelu Rafaela Nadala i Dominika Tima. Najtrofejniji igrač u istoriji trunira u Monte Karlu je preko puta sebe imao vrlo verovatno budućeg broja jedan koji je nedavno u Majamiju na velike muke stavio Novaka Đokovića. Tim je u tom meču u Majamiju poručio da je sve bliže velikanima i da će u budućnosti biti velika pretnja za njih, a danas je i Nadal morao dobro da se pomuči da skrši otpor talentovanog Austrijanca. Posle više od dva sata igre, Kralj šljake je savladao Tima 7:5, 6:3.

Slično kao i u porazu od Đokovića, Tim je odirgao sjajan prvi seti i propustio veliku šansu u njemu. Pre svega zbog neiskoršćineih brejk prilika. Iskoristio je tek jednu od 16 brejk prilika! Nadal je iskusno konvertovao dve od pet šansi da oduzme servis rivalu. Ključni gem je bio deveti koji je trajao 15 minuta i 50 sekundi i u kojem je Austrijanac propustio čak pet brejk prilika pri rezultatu 4:4. Kazna je ubrzo usledila i u drugom setu je Tim psihički pao protiv raspoloženog Nadala.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Stena Vavrinke koji je razbio Žila Simona 6:1, 6:2, za 80 minuta igre. Biće to zanimljiv okršaj najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa i aktuelnog šampiona Rolan Garosa. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Stan VavrinkaRafael NadalMonte KarloJirži VeseliDominik Tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara