Naši momci u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 13:00

Na čelendžeru u Montereju večeras nastupaju Janko Tipsarević i Peđa Krstin

Na sva tri ovosedmična ATP čelendžera, u Montereju, Alikanteu i Sofija Antipolisu srpski tenis ima svoje predstavnike, ali danas/večeras na teren izlaze samo "naši momci" u Meksiku, Janko Tipsarević i Peđa Krstin.

RASPORED MEČEVA (+8 Č)

Izabrane vesti

Bivši drugi reket Srbije, nakon tesne pobede u dva seta u prvom kolu, u drugom ide na Pitera Polanskog. Kanađanin nikada nije uspeo da se probije u "gornji dom" već je uvek tavorio negde oko 100. pozicije na svetkoj lestvici te je i sada, sa 30 leta 138. Ovo će im biti prvo odmeravanje i zaista je teško predvideti kakav dan će imati Tipsa. On i dalje, kao što dobro znamo, juri formu, ali usput i želi svima, pa i sebi samom da dokaže da još nije za staro gvožđe.

Prema tome, Beograđanin, čak iako mu loše krene neće se lako predati jer u suštini nema šta ni da izgubi. Da je ovo onaj stari Tipsa, pobeda se praktično ne bi dovodila u pitanje, ali sada su nova vremena, mora se biti oprezan te valja očekivati naporan, poduži meč, ali i trijumf Beograđanina.

I od drugog našeg predstavnika u glavnom žrebu čelendžera u Montereju, Peđe Krstina očekujemo trijumf i to nad domačim igračem Lukasom Gomezom koji je ušao u žreb zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora. Prednost Meksikanca je u tome što je navikao na tamošnje, praktično planinske uslove, pre svega na nadmorsku visinu od oko 600 m, što mu daje određenu prednost. Saznanje da je momčina iz Mokrina slavila sa 2:1 u jedinom dnjihovom dosadašnjem odmeravanju, daje nam za prao da verujemo u njega.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters, MN Press)


tagovi

Janko TipsarevićPeđa Krstinbet analizaMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara