Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Ne igra često ATP 250 turnire, ali kad se pojavi onda ih i osvoji: Tel Aviv Novakova 89. titula u karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 19:17

Đoković u finalu savladao redovnu mušteriju Marina Čilića

Nismo navikli Novaka Đokovića poslednjih godina često da viđamo na ATP 250 turnirima, ali se jedan od najvećih tenisera svih vremena silom prilika pojavio u Tel Avivu i bez izgubljenog seta ga pokorio. Nije billo iznenađenja. U finalu su se našla prva dva nosioca, odnosno favorita za trofej i ponovo nije bilo iznenađenja - Đoković je 19. put savladao Marina Čilića u njihovom 21. odmeravanju snaga - 2:0 (6:3, 6:4).

Veliki korak za Novaka u borbi da ostane među 20 tenisera u ATP trci, osvojenim ATP bodovima u aktuelnoj kalendarskoj godini. Osvajanjem 250 bodova u Tel Avivu poboljšao je saldo i sačuvao trenutnu 15. poziciju baš od Čilića. Pritom, Novak se već sutra seli u Kazahstan gde će igrati na još jednoj 250-ici, u Nur-Sultanu (nekadašnjoj Astani).

Izabrane vesti

Hrvatski teniser je uspeo da zadrži Novaka oko sat i po vremena na terenu u Izraelu, a iako je za razliku od rivala bio u punom takmičarskom ritmu (dok je Novak skoro tri meseca nije igrao takmičarski tenis, Marin je upisao dvocifren broj mečeva), ni u jednom trenutku nije bio ni blizu da spreči da meč bude okončan u dva seta.

Jednostavno, sedmi teniser sveta je iz svoje palete povremeno vadio magične poteze na koje rival nije imao odgovor. Dozvolio mu je tek jednu brejk šansu na čitavom meču. Početkom meča, konstantno je pritiskao prilikom Čilićevog servisa, a brejk u petom gemu bio je i ključni za osvajanje prvog seta. Pritom je Novak kao i prethodnih dana držao visok procenat realizacije poena na prvi servis.

U drugom setu iskoristio je Đoković uspavanost Čilića i već u prvom gemu napravio brejk. Ispostavilo se da mu je to uz strpljivu igru i mali broj grešaka (tek 11 neiznuđenih) bilo sasvim dovoljno da bez previše problema dođe do 89. singl titule u karijeri. Narednu, pod rednim brojem 90. pojuriće u toku predstojeće nedelje u Nur-Sultanu, gde ga u utorak očekuje duel prvog kola protiv Čileanca i 79. tenisera sveta Kristijana Garina.



tagovi

Marin ČilićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara