©Reuters
©Reuters

Nova generacija je stigla, ali Novak će tek pokazati snagu: Osećam da imam više šansi od svih kada se igra na tri dobijena seta

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 17:20

"Veoma sam srećan kako funkcioniše moja karijera, i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram", kaže srpski as

Osam mečeva na šljaci pre Rolan Garosa. To je situacija sa kojom se Novak Đoković još uvek nije suočavao uoči čuvenog grend slema u Parizu. Supertalentovani Holger Rune je jasno pokazao da je nova generacija tenisera uveliko došla i da želi da preuzme primat od starih asova, ali srpski je silno motivisan da pokaže snagu onda kada stigne najvažniji turnir na ovoj podlozi.

Prvi put posle 19 godina u Rimu dogodiće se to da u finalu neće biti Đoković ili Nadal. To je zaista neverovatan niz, koji je ove godine konačno prekinut.

Izabrane vesti

Rune je nedavno proslavio 20. rođendan, ali je drugi put uzastopno savladao Đokovića, što nije pošlo za rukom ni mnogim iskusnijim teniserima, pa je jasno i da na mladog Danca treba ozbiljno računati u Gradu svetlosti.

Đoković i u Rimu želeo da stvari budu drugačije nego što jesu. Iz silne motivacije dolazila je i nervoza, koju je iskazao pre svega prema svom timu. Imao je određene probleme tokom meča, uspeo da uhvati ritam u drugom, ali je onda usledio prekid koji ga je poremetio i povratio snagu rivalu.

"Ne želim da tražim izgovore, bio je bolji igrač danas. Imao sam neke fizičke probleme u prvom setu. Uspeo sam posle da nađem ritam, publika mi je vratila sampopouzdanje. Jeste me prekid zaustavio kada sam uhvatio ritam, ali to je situacija sa kojom sam se već suočavao tokom karijere", rekao je Novak posle meča.

Rune je pun snage, a kada krene da osvaja poene postaje nezaustavljiv.

"Igra jako brzo, nepredvidiv je, kompletan igrač. Kada uhvati neki zalet, ne možeš da ga zaustaviš. Veoma je dinamičan, ekspolozivan, nema puno iskustvo, ali već ga stiče na velikim mečevima. Grend Slemovi su drugačiji, osećam da imam više šanse od svih u tri dobijena seta".

Rune deluje kao neko ko bi mogao da predvodi daj novi talas teniskih asova.

"Nova generacija je već tu. Alkaraz je broj jedan u svetu od ponedeljka, igra izvanredan tenis. Dobro je za naš sport da imamo nova lica. Rekao sam da moramo da dočekamo taj trenutak kada će doći smena generacija. Ali, veoma sam srećan kako funkcioniše moja karijera, i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram".

Đokoviću je sad najvažnije da se dobro odmori, zaleči "rane" i krene u spremanje za Rolan Garos.

"Uzeću nekoliko dana da iscelim telo, da rešim neke fizičke teskobe. Biću u Parizu nekoliko dana gde ću trenirati, tamo je sve drugačije, teren, loptice... Grend slem je grend slem, nadam se da ću doći spreman, podizati igru i biti najspremniji onda kada bude bilo najvažnije", dodao je Novak.


tagovi

Novak Đokovićatp rimRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara