©Reuters
©Reuters

Đoković: Kirjos pokazao zašto je među najboljim igračima sveta, izgubio da ne bi platio večeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 18:43

Srbin presrećan nakon još jednog osvojenog grend slema, nije štedeo komplimente na račun rivala

Savladavši Nika Kirjosa u finalu Novak Đoković je sedmi put stigao do trofeja Vimbldona i 21. grend slema u karijeri. Četvrti uzastopni put Srbin je osvojio prestižni turnir u Londonu, a posle nove u nizu pobeda na centralnom terenu gde nije poražen od 2013. godine istakao je značaj ovog turnira za njega.

Izabrane vesti

"Izgubio sam reči kojima bih opisao šta ovaj trofej znači meni i mom timu. Uvek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, onaj koji me je motivisao da igram tenis. Na planini u Srbiji gde su moji roditelji držali restoran sam sa 4-5 godina video Samprasa i od tada sam sanjao travu Vimbldona. Svaki put od tada osetio sam se privilegovano i zahvalno što stojim ovde. Volim ovo mesto i ljubav mi je uzvraćena. Ovo je najposebniji teren na svetu. Sve je toliko fokusirano na igrače, turnir je najpriznatiji u svetu i srećan sam i ponosan što sam ovde. Hvala svima, mom timu, roditeljima, porodici", rekao je Đoković.

Majnje razloga za zadovoljstvo imao je Nik Kirjos koji je odlično otvorio svoje prvo grend slem finale i osvojio set, ali je potom pao u podređeni položaj.

"Dobro sam igrao, ali moram da čestitam Novaku na zasluženoj pobedi. Skupljači loptica i sudije, znam da je teško sa mnom, ali hvala svima. Zahvalan sam i publici, bile su ovo fantastične dve nedelje za mene. Previše sam umoan, ja i moj tim, igrao sam toliko mnogo tenisa. Srećan sam ovim rezultatom, ali možda ću jednog dana biti ponovo ovde, nisam siguran", rekao je Australijanac.

Na reči Kirjosa, koji se u prethodnom periodu nijelibio da javno kritikuje Novaka nadovezao se srpski teniser.

"Nik, vratićeš se. Ne samo na Vimbldonu več i u finalima uopšte. Teško je naći reči utehe posle poraza kakav je ovaj, ali pokzao si zašto si među najboljim igračima u svetu. Poštujem te mnogo, fantastičan si igrač, bićeš ovde još mnogo puta. Nisam verovao da ću reći toliko lepih reči za tebe. Dogovor je da pobednik časti večeru i Nik je zato izgubio. Nadam se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva".


tagovi

Novak ĐokovićNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara