Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Đoković odmoran, protiv Frica 4:0, moguće novo finale sa Medvedevim

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 09:45

Masters u Parizu: Prvi reket planete ne bi trebalo da ima problem u četvrtfinalu protiv Amerikanca, 26. na ATP listi

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je tri dana odmora na mastersu u u Parizu. Posle teško izvojevane pobede u tri seta protiv Mađara Fučoviča, usledila je predaja Gaela Monfisa, pa će naš as danas (14.30, Sport klub) da igra četvrtfinalni meč u francuskoj prestonici. Rival je Tejlor Fric, 26. teniser sveta.

Amerikanac je do duela sa Đokovićem pobedio Sonega, Rubljova i Norija, a izgubio je samo set. Fric nikada nije pobedio prvog reketa sveta. U poslednjem meču, Đoković je dobio Amera sa 2:0 u šesnaestini finala mastersa u Rimu. Pre toga, Fric je namučio našeg asa početkom godine na Australijan openu, kada je Srbin pobedio posle pet setova u šesnaestini finala Melburna. Imao je Novak sigurno vođstvo od 2:0 u setovima, ali je usledio pad. Fric je izjednačio, ali u odlučujućem setu nije bilo problema. Za manje od pola sata, Srbin je sa 6:2 eliminisao rivala i kasnije osvojio titulu na prvom grend slem sezone.

Izabrane vesti

15.30: (1,20) Đoković – Fric (4,00)

Bila su to jedina dva seta koji je Fric osvojio protiv Đokovića. Pre toga je glatko poražen u Madridu i Monte Karlu pre dve godine. Naš as jeste favorit, ali pauza od dve meseca je ostavila trag. Nije Novak u top formi, poražen je u dublu sa Filipom Krajinovićem.

Fric je odičan u finišu sezone. Prošle nedelje je igrao finale turnira u Sank Peterburgu, ali je posle tri seta poklekao u duelu sa Marinom Čilićem.

Đokoviću je cilj da završi na prvom mestu ATP liste na kraju godine. Ako sve bude išlo po planu, Novak bi u polufinalu trebalo da ide na pobednika meča Australijanca Dakvorta i Poljaka Hurkača. U drugom delu žreba, Medvedev je favorit protiv Gastona, dok će Aleksandar Zverev mogao da ima problem sa odlilčnim Norvežaninom Kasperom Rudom.

21.00: (1,35) Zverev - Rud (2,90)

U finalu Pariza mogli bismo da gledamo reprizu borbe za trofej na US Openu, novi duel dvojice najboljih tenisera nas svetu, Novaka Đokovića i Danila Medvedeva. Rus je u Njujorku sprečio našeg asa da osvoji sva četiri grend slema u godini.

MASTERS PARIZ – ČETVRTFINALE

Petak

14.00: (3,40) Dakvort – Hurkač (1,27)

15.30: (1,20) Đoković – Fric (4,00)

19.30: (1,10) Gaston - Medvedev (5,80)

21.00: (1,35) Zverev - Rud (2,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Novak ĐokovićMasters ParizTejlor FricATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara