(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković protiv starog rivala od kojeg nije izgubio punu deceniju

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 10:02

Bugarin Dimitrov današnji Novakov protivnik

Kiša je poremetila program na mastersu u Rimu, ali ako vremenski uslovi dozvole, Novak Đoković bi trebalo danas da ukrsti rekete sa Grigorom Dimitrovim u meču 3. kola.

Srpski as i Bugarin neće izaći na teren pre 14 časova, igraće treći meč po redu na Centralnom terenu, posle duela kod dama između Karoline Muhove i Kamile Đorđi, a onda i Ige Švjontek i Lesije Curenko.

Izabrane vesti

Nije blistao Đoković na prvoj prepreci u Rimu, namučio ga je u prvom setu Argentinac Ečeveri (7:6, 6:2), a danas će srpskog teniskog giganta dočekati još teži rival – Dimitrov. Stari znanac, sa kojim je Novak odigrao 11 mečeva do sada. I samo jedan je izgubio.

Taj prvi i jedini put kada je Bugarin uspeo da savlada Đokovića odigrao se pre tačno deset godina: 7. maja 2013. na mastersu u Madridu (7:6, 6:7, 6:3). Nakon toga Novak je vezao osam pobeda, a poslednja je bila zimus na Australijan openu (3:0). Ipak, retko kada je srpski as uspevao da baš glatko dobije Dimitrova, često su to bili naporni mečevi, jer je teniser iz Haskova jedan od onih nepredvidivih, kojem raspoloženje na terenu zavisi od mnogo stvari – van terena.

Ove sezone Dimitrov od turnira na Roterdamu nigde nije prošao tri kola, pre nekoliko dana u Madridu je ispao u drugoj rundi od Karlosa Alkarasa. Reklo bi se da mu ni žreb baš nije naklonjen u poslednje vreme...

Novak Đoković je bio raspoložen posle pobede protiv Ečeverija, nije se žalio da ima bilo kakve zdravstvene probleme, a malo „štelovanja“ udaraca i lošije igre je normalna stvar za igrača koji nije igrao mnogo u poslednje vreme. Jasno je svima da je najbolji teniser sveta (nakon Rima će Alkaras svakako biti ponovo prvi) sve opasniji kako turnir odmiče i sve je bliži peharu.

Ukoliko eliminiše Dimitrova, Đoković će u narednom kolu igrati sa pobednikom duela Fučovič – Nori.


tagovi

Novak ĐokovićGrigor Dimitrovatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara