(©AFP) Korentan Mute
(©AFP) Korentan Mute

Đoković saznao ime prvog rivala u Rimu: Francuz uz fudbalsku atmosferu do preokreta

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 18:56

U drugo kolo se plasirao i Miomir Kecmanović

Novak Đoković je dobio prvog rivala na masters turniru u Rimu. Srpski teniser će se u drugom kolu sastati sa Korentanom Muteom, koji je u prvoj rundi posle preokreta savladao Romana Safijulina - 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:1.

Reč je o 83. teniseru svegta sa kojim je Đoković jednom već ukrstio reket. Bilo je to na Mastersu u Parizu 2019. godine,takođe u drugoj rundi, kada je srpski teniser slavio u dva seta (7:6, 6:4).

Izabrane vesti

Mute je već tada, sa 20 godina, skrenuo pažnju na sebe izjavom kako ga 'ne impresionira niko, pa ni Novak'. Ali to bi uglavnom bio način na koji bi dospeo u centar pažnje. Ili da kao danas, potezima koji nemaju previše veze sa tenisom, podigne na noge publiku koja mu je ovog popodneva pružila ogromnu podršku praveći gotovo fudbalsku atmosferu na tribinama.

Ili kao kada je krajem prvog seta, dok je Safijulin imao dve set lopte, samo pogledom ispratio servis rivala i bez ikakve borbe mu dopustio da povede. Međutim, u drugom setu pružio je znatno veći otpor, a kada je kiša koja je pred početak taj-brejka počela da pljušti prestala da pada, 25-godišnji Francuz je rivala počistio za izjednačenje, da bi u istom ritmu protutnjao i kroz odlučujući, treći set i zakazao megdan sa prvim teniserom sveta.

Gotovo u isto vreme plasman u drugo kolo je obezbedio i Miomir Kecmanović. Srpski teniser je na startu turnira za nešto manje od 100 minuta savladao Amerikanca Brendona Nakašime - 2:0 (6:4, 6:4). Kecmanoviću je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta da zakaže megdan sa Kasperom Rudom u drugom kolu.



tagovi

Roman Safijulinatp rimMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara