Olga Danilović (©AFP)
Olga Danilović (©AFP)

Olga posle skoro tri sata igre izgubila od 15. igračice sveta

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.24. | 00:54

Srpska teniserka tek u taj brejku trećeg seta položila oružje u duelu sa Danijel Kolins na madridskom mastersu - 4:6, 6:4, 7:6 (10:8)

Daleko iza ponoći je potrajao meč drugog kola mastersa u Madridu između Olge Danilović i Amerikanke Danijel Kolins. Nažalost, okončan je bez srećnog kraja za srpsku teniserku koja je posle skoro tri sata neizvesne borbe položila oružje u duelu sa 15. teniserskom sveta rezultatom 4:6, 6:4, 7:6 (10:8).

Velika šteta, tim pre pošto je Olga napravila brejk na 5:4 u trećem msetu i servirala za prolazak u narednu fazu. Nažalost, nije imala dovoljno prisebnosti pa je duel odlučen u taj brejku u kojem je više smirenosti prikazala sedam godina starija suparnica. Prednost brejka je mlada Srpkinja imala i u drugom setu, ali ni tada nije uspela da ga sačuva.

Izabrane vesti

Nevezano za konačan ishod, bio je ovo dobar nastup za Danilovićevu posle kojeg će definitivno napredovati na WTA listi na kojoj je pre početka ovog turnira bila na 122. mestu. Prošla je kroz kvalifikacije, da bi u potom u prvom kolu bila bolja od Francuskinje Klare Burel (2:1), a onda i na korak od prvog plasmana u šesnaestinu finala nekog mastersa.

Uticaj na dobar rezultat je predstavljalo i to što Olga već duže vreme živi u španskoj prestonici, a upravo na terenima na kojima se održava turnir svakodnevno trenira.


tagovi

Olga Danilovićwta madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara