Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

Prvi reket sveta kao brzi voz: Ešli Barti do polufinala uz dva izgubljena gema

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 10:40

Džesika Pegula nije imala šanse

Ima titule sa Rolan Garosa 2019. i Vimbldona 2021, ali san Ešli Barti je da prigrli i grend slem titulu pred domaćom publikom. A kako igra na ovogodišnjem Australijan openu san bi uskoro mogao da se pretvori u javu. Najbolja teniserka sveta je u četvrtfinalu turnira u Melburnu preslišala Amerikanku Džesiku Pegulu deklasiravši je sa 2:0, po setovima 6:2, 6:0.

Peguli ostaje za utehu da je tek drugi put u karijeri igrala četvrtfinale nekog grend slema, ali kada neko osvoji samo dva gema u meču ne možemo da govorimo o bilo kakvoj neizvesnosti. Barti je prosto bila superiorna i protivnici nije ostavila ni promil nade da će da iznenadi.

Izabrane vesti

Uostalom, Bartijeva u 2022. godini još nije izgubila meč, a u Melburnu nije ispustila ni set, samo jednom je u setu protivnicama prepustila četiri gema, pa posle polufinala iz 2020. godine sada zaista može da se nada da će moći da ode do samog kraja. Sve skupa je u Melburnu do polufinala izgubila 17 gemova.

Sledeća protivnica biće joj Medison Kiz, koja je bila ubedljiva u sudaru sa Barborom Krejčikovom i pobedila sa 6:3, 6:2.

Medison Kiz i Ešli Barti su do sada igrale tri puta, dva puta je slavila Australijanka, a taj jedini poraz je pretrpela još 2017. na Rolan Garosu. Osvetila se posle u Dejvis kupu i Rolan Garosu 2019.

Izgleda da je spremna da i sada ponovi taj podvig. Pegula je na terenu izdržala svega sat i tri minuta, a Bartijeva je silno motivisana da postane prva Australijanka u finalu Australijan opena još od 1980.

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTFINALE

Barbora Krejčikova – Medison Kiz 3:6, 2:6

Ešli Barti – Džesika Pegula 6:2, 6:0

Sutra

01.05: (1,35) Danijel Kolins – Aliz Korne (3,25)

03.05: (1,25) Iga Svjontek – Kaja Kanepi (4,00)


tagovi

Ešli BartiAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara