Samo za one sa jačim nervima: Đere od 0:2 do 2:2, vodio 8:6, 10:9 i nije dobio

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 20:34

Laslo poražen od Čileanca Tabila posle prave drame

Samo što je počeo, Vimbldon je već završen za Lasla Đerea. Srpski teniser je poražen u prvom kolu, pošto je preživeo pravi rolerkoster emocija u duelu sa Alehandrom Tabilom. Posle tri sata i 26 minuta drame naš predsednik je morao da pruži ruku Čileancu iako bi bilo zasluženo da je njemu 78. igrač na ATP listi prišao da čestita – 2:3.

Momak iz Sente je najpre izgubio prva dva seta, u naredna dva napravio tri brejka što mu je bilo dovoljno da izjednači rezultat, da bi u odlučujućem, kad se očekivalo da posle povratka sa ivice provalije psihološki faktor bude na njegovoj strani, potonuo, vratio se na površinu, udahuo vazduh, oper ga izgibio i dozvolio 21 mesto slabije rangiranom teniseru da slavi.

Izabrane vesti

Doduše, tek posle taj-brejka u petoj deonici. Bilo je 6:7, 2:6, 6:1, 6:4 i 6:7, s tim da je taj maratonski taj-brejk rešen tako što ga je Tabilo dobio 13:11. A bilo je i 8:6 za Lasla, pa i meč lopta na 10:9, ogromna hrabrost, čelična volja da se odbije svaki nalet rivala, čak i kad je vodio 5:2 početkom tog seta. Na kraju se ispostavilo da ni to što je dao sve od sebe Laslu nije bilo dovoljno.

Na taj način Đere nije uspeo da ponovi uspehe iz prethodna dva učešća na Vimbldonu, kad je stizao do drugog kola. Tako je bilo 2019. i 2021, dok je reprizirao ostvarenje iz 2018. kad je učešće završio u početnoj rundi.

Đere ukupno na grend slem turnirima ima osam pobeda, a ovo mu je bio 19. poraz, što znači da je procenat uspešnosti pao ispod 30. Laslo je u mnogim statističkim kategirijama bio bolji, mada se čini da ga je koštao veliki broj neiznuđenih grešaka (67). Na kraju krajeva, tako je i dozvolio rivalu završni poen, pa jenaredni protivnik Tabila biće bolji iz susreta Miomira Kecmanovića i Australijanca Džona Milmana.


tagovi

Laslo ĐereVimbldonTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara