Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko

Šampionke Rolan Garosa i US Opena u finalu Majamija

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.03.18. | 09:00

Jelena Ostapenko zaustavila bajkovit prodor iz kvalifikacija Denijel Kolins, a Sloun Stivens nakon preokreta Viktoriju Azarenku

Prestižni Premijer mandatori turnir u Majamiju dobio je sinoć finalistkinje, a to su Jelena Ostapenko i Sloun Stoivens. Ove dve mlade nade svetskog tenisa će se u noći između subote i nedelje boriti za titulu, 1,35 miliona dolara i čak 1.000 WTA poena.

Letonka, inače šampionka Rolan Garosa je sa 7:6 (1) i 6:3, nakon velike borbe u prvom setu u drugom izdominirala protiv najvećeg iznenađenja turnira, Denijel Kolins koja se probila do polufinala kroz kvalifikacije, savladavši pritom nekoliko vrhunskih igračica, pre svih Venus Vilijams. Atraktivna Amerikanka je trenutno 93. na svetskoj lestvici, ali će od ponedeljka značajno napredovati pošto je sakupila 390 poena te će se naći oko 50. pozicije.

Izabrane vesti

A šampionka US Opena, Sloun Stivens je. čini se konačno našla "staru" formu nakon duže krize od velikog trijumfa na Flašing medouzu. Ona je nakon preokreta, rezultatom 3:6, 6:2, 6:1 zaustavila prodor višestruke pobednice u Majamiju, Viktorije Azarenko. Beloruskinja, koja i dalje bije bitku oko starateljstva nad detetom pored sudom u Kaliforniji, verovatno će sada ponovo na pauzu pošto ne sme da napušta SADA, tako da nije poznato kada će se vratiti na teren.

Foto: Reuters/Action Images


tagovi

Jelena OstapenkoViktorija AzarenkaSloun StivensMajamiWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara