Denis Šapovalov (©Reuters)
Denis Šapovalov (©Reuters)

Šapovalov može u društvo Mekinroa, Edberga, Bekera, Del Potra...

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 14:27

Kanađanin brani krunu protiv Tomija Pola u Stokholmu, što je uspelo samo nekolicini tenisera

Denis Šapovalov je u prilici je da uđe u probrano društvo u kojem su Džon Mekinro, Štefan Edberg, Boris Beker, Tomas Enkvist, Džejms Blejk, Tomaš Berdih i Huan Martin del Potro. Pomenuti teniseri uspevali su da odbrane titulu na ATP turniru u Stokholmu, a kanadski igrač boriće se danas u glavnom gradu Švedske za taj podvig protiv Amerikanca Tomija Pola (16.05).

Šapovalov se radovao 2019. godine na poslednjem izdanju Otvorenog prvenstva u Stokholmu, kada je u dva seta bio uspešniji od Srbina Filipa Krajinovića, a sada kao treći nosilac ima posla sa 52. igračem planete.

Izabrane vesti

16.05: (1,55) Šapovalov - Pol (2,29)

Biće ovo drugo finale u godini za Šapovalova, i pristupiće mu iskusniji za poraz na Otvorenom prvenstvu u Ženevi, na šljaci u maju, kada ga je savladao Kasper Rud. Šapovalov je ove godine bio čak 10. na svetskoj rang listi, ali je pre ove nedelje pao na 18. mesto. Već sada je poznato da će biti 14. na novoj listi.

Pošto je izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona, Šapovalov je igrao na četiri turnira, a da nije prošao osminu finala. Njegova forma se ipak vratila sa dva četvrtfinala u tri protekla takmičenja i ovim prolazom do finala u Stokholmu. Kanađanin je pobedio Vavasorija, Rinderkneka, a zatim drugog nosioca Feliksa Ože-Alijasima.

Sa druge strane, Tomi Pol igra u svom prvom finalu ATP turnira. Amerikanac je ovu nedelju počeo sa 52. mesta, ali ukoliko danas osvoji prvu titulu popeće se na 43. poziciju. Pokazao je Pol dobru formu pobedivši Borga, petog nosioca Frica, potom Endija Marija i Frensisa Tijafoa.

Šapovalov je pokazao dobru formu u Švedskoj i vratio se "u život". Očigledno voli da igra u Stokholmu...

ATP STOKHOLM - FINALE

Subota

16.05: (1,55) Šapovalov - Pol (2,29)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ATP StokholmDenis ŠapovalovTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara