Foto: Reuters
Foto: Reuters

Senzacija Frica u Indijan Velsu: Posle preokreta eliminisao Zvereva za prvo masters polufinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 03:20

Amerikanac savladao četvrtog tenisera sveta

Amerikanac Tejlor Fric savladao je Aleksandra Zvereva 4:6, 6:3, 7:6 (3), u uzbudljivom duelu i plasirao se u polufinale Indijan Velsa.

Fric je u meču koji je trajao dva sata i 22 minuta posle preokreta eliminisao Nemca i tako stigao do prvog polufinala nekog masters turnira.

Izabrane vesti

Iako je četvrti teniser sveta brejkom otvorio susret, rival je ribrejkom u startu pokazao da će biti znatno više od sparing partnera na putu do polufinala. Potvrdio je Fric da će biti žilav zalogaj i u petom gemu kada je uspeo da se sa 15:40 vrati i osvoji gem. Ipak, novi brejk nije mogao da izbegne u sedmom gemu, a Zverev je potom stečenu prednost rutinski održao do kraja seta.

Vođstvo Nemca nije poremetilo 39. tenisera sveta koji je brejkom pri rezultatu 2:1 u drugom setu najavio preokret, a da je čudo moguće postalo je jasnije nakon narednog maratonskog gema koji je Fric dobio na svoj servis. Osvojen set umesto da predstavlja dodatni pokretač za Frica kao da je probudio Zvereva, koji je vezao tri gema, međutim u momentima kada je izgledalo da 23-godišnji teniser definitivno posustaje došlo je do neverovatnog preokreta. Amerikanac je uspeo da spase prvu meč loptu pri rezultatu 5:2 i osvoji gem na svoj servis, a potom i drugi put da spreči Zvereva da stavi tačku nakon čega je došao do brejka.

Bez mnogo rizika, već istrošeni rivali fokusirali su se na svoj servis i usmerili duel ka taj-brejku u kojem je Amerikanac serijom 4:0 najavio senzaciju, a nakon što je obezbedio pet meč lopti treću je iskoristio i zakazao duel sa Nikolozom Basilšvijilem iz Gruzije.


tagovi

Tejlor FricAleksandar ZverevATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara