Denis Šapovalov (© AFP)
Denis Šapovalov (© AFP)

Senzacija u Rimu: Šapovalov izbacio Nadala

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 22:50

Ništa od okršaja Španca i Novaka Đokovića

Neverovatan meč u osmini finala Rimu. Dominirao je Nadal u prvom setu, sve je izgledalo da ide do još jedne rutinske pobede na mastersu, a onda šok. Denis Šapovalov pravi veliki preokret, osvaja drugi set, a potom u trećem razbija Španca - 2:1 (1:6, 7:5, 6:2).

Ako poraz novog teniskog čuda Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Madrida više ne može da se podvede pod iznenađenje, ispadanje od 16. tenisera sveta i to nakon dobijenog prvog seta jeste anomalija koju je retko ko mogao da predvidi. Naročito desetak dana pre početka Rolan Garosa, turnira na kojem je Rafa još od tinejdžerskih dana strah i trepet.

Izabrane vesti

Razlozi za osetan pad u igri u drugom, naročito u trećem setu leže u povredi stopala i velikim bolovima koje je Španac prema ličnoj potvrdi osećao u završnici meča.

Tokom uvodnog seta govorom tela nije davao nikakve naznake da se suočava sa fizičkim problemima. Sa tek tri neiznuđene greške i dva napravljena brejka počistio je Kanađanina 6:1, da bi u drugom periodu igre napravio blizu 20 neiznuđenih grešaka. Šapovalov je dobio na samopouzdanju, poveo 4:1, pa dozvolio Nadalu da se vrati sa tri vezana gema. Na 5:4, nekadašnji svetski broj deset je pritisnuo servis Španca, koji je spasao jednu set loptu, a kada je delovalo da će se igrati taj-brejk, momak rođen u Tel-Avivu došao je do druge set lopte i pretvorio je u izjednačenje.

Dozvolio je Šapovalov Nadalu brejk u prvom gemu trećeg seta, a zatim krenuo da čisti protivnika sa terena. Tri puta mu je oduzimao servis za četvrtfinale koje mu garantuje skok na 15. mesto ATP liste. Tamo će se sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, a pobednik tog duela u polufinalu će se sastati sa boljim iz okršaja Novak Đoković - Feliks Ože Aljasim.


tagovi

Denis ŠapovalovRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara