Nik Kirjos (©AFP)
Nik Kirjos (©AFP)

Serena drži časove tenisa pred odlazak u penziju, Kirjosu smeta džoint na tribinama

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 09:23

Oboje su prošli dalje, kao i Danil Medvedev, Koko Gauf, Kasper Rud...

Poslednji ples Serene Vilijams mogao bi da – potraje. Jer iako legendarna teniserka sledećeg meseca slavi 41. rođendan i dalje je na momente nezaustavljiva sila u ženskom tenisu što je i dokazala izbacivši drugog nosioca na Ju-Es openu Anet Kontavejt sa 2:1, po setovima 7:6 (4), 2:6, 6:2.

Nema veze što je WTA lista trenutno rangira kao 605. na svetu, kada se Sereni igra nema tu šta ko da traži, pa Ajla Tomljanović, naredna protivnice Amerikanke, može samo da se nada da će Vilijamsovoj misli biti skrenute sa tenisa. Jer samo Serena može da zaustavi Serenu. A ona sama kaže…

Izabrane vesti

Nema žurbe ovde. Ima još nečeg u meni”, smejala se Vilijamsova posle meča.

Ipak ona uz sebe ima 23 grend slem titule. I status najbolje u istoriji tenisa, a to mora da se poštuje.

Dosta sam ja dobra teniserka. Ovo je ono što radim najbolje radim. Obožavam izazove i mada nisam igrala mnogo mečeva, dobro sam trenirala”, smireno je rekla Serena, koja je prvu od šest titula na Ju-Es openu osvojila još davne 1999. godine.

Da li je iznenađena što je i 23 godine kasnije tu?

Ne! Ja sam Serena”, odgovorila je i sve nas naterala da ćutimo.

To je nažalost nemoguće kada je u pitanju Nik Kirjos, a on je imao šta da kaže nakon što je savladao Francuza Benžamena Bonzija sa 7:6 (3), 6:4, 4:6, 6:4. Nije pričao o samom meču naravno, koliko o nesvakidašnjoj raspravi sa sudijom u drugom setu. Ovog puta ona se nije vodila zbog sudijskih odluka, već zbog toga što se Kirjos žalio na miris marihuane, odnosno zapaljen džoint na tribinama?! Nije šala, mada ne bi trebalo ni toliko da nas iznenađuje s obzirom da Kirjosa već čeka tužba druge posetiteljke Ju-Es opena za koju je Australijanac, koristićemo ovde slobodan prevod, rekao da je bila “pijana kao d..e”.

Danas drugi problemi…

Ljudi ne znaju da sam teško astmatičan i kada trčim sa jednog na drugi kraj terena mučim se sa disanjem. A to (marihuana) nije nešto što bih voleo da udišem između poena”, rekao je 27-godišnji Kirjos dok se kleo da je baš taj miris osetio u publici, pa je i sudija zamolio navijače da se “uzdrže od pušenja oko terena”.

Što se tiče ostalih mečeva, branilac titule i prvi reket sveta Danil Medvedev lako je izašao na kraj sa Arturom Rinderknečom i slavio sa 6:2, 7:5, 6:3, pa će u narednom meču na Vu Jibinga. Peti nosilac Kasper Rud pobedio je Tima van Rijtovena sa 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:4 i ide na Tomija Pola.

Više iznenađenja naravno u ženskom singlu, treći nosilac Marija Sakari ispala je sa Ju-Es Opena posle poraza od Kineskinje Vang Siju uprkos osvojenom prvom setu - 6:3, 5:7, 5:7. Samo ove godine i samo računajući grend slem turnire, bio je to treći poraz Sakarijeve od teniserki rangirane ispod 50. mesta na WTA listi.

Uzdanica domaće publike Koko Gauf eliminisala je Rumunku Elenu Gabrijelu Ruse sa 6:2, 7:6 (4), pa će u narednoj rundi na zemljakinju Medison Kiz, finalistkinju njujorškog grend slema još iz 2017. godine. Finalistkinja Vimbldona Ons Žabuzr savladala je Elizabet Mendlik sa 7:5, 6:2, pa će na još jednu Amerikanku Šelbi Roders.


tagovi

US openNik KirjosSerena Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara