Sofija Kenin ©AFP
Sofija Kenin ©AFP

Sofija na Igu u finalu RG

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.10.20. | 18:31

Kenin u dva seta bolja od Petre Kvitove te će se u subotu proitv Švjontek boriti za drugi grend slem pehar

Dobijeno je ime i druge finalistkinje ovogodišnjeg singl konkurencije na Rolan Garosu, a to je Sofija Kenin koja će se u subotu za podizanje prestižnog Kupa Suzan Leglan boriti sa Igom Švjontek. Zajedno, njih dve imaju 40 godina, samo jednu više od legendarne Serene Vilijams.

Druga učesnica finala i aktuelna šampionka Australijan opena danas je uspela da zaustavi jednu od najvećih teniserki današnjice, višestruku grend slem šampionku Petru Kvitovu. Amerikanka rođena pre 21 godine u Moskvi bila je čvršća, ali ne može se reći i bolja tokom celog meča na pariskom grend slemu, pre će biti da je iskusna Čehinja slabo igrala na brejk loptama. Od 11 konvertovala je u prednost samo dve, što je tek 17 posto, pored toga, kada je uspela da iskoristi tu drugu priliku izjednačila je na 5:5 u gemovima u drugom setu, ali joj je devet godina mlađa koleginica odmah uzvratila istom merom. S druge strane Kenin je bila ubitačna sa „4 od 5“ brejk pirlika slaviviši sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:5.

Izabrane vesti

Kao što smo naveli, ona će se u subotu od 15 časova boriti za drugu grend slem titulu sa dve godine mlađom rivalkom koja je neverovatnim igrama i gubljenjem samo 23 gema do finala definitivno skrenula pažnju teniske javnosti na sebe. 


tagovi

Sofija KeninIga ŠvjontekRolan GarosPetra Kvitova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara