Sabalenka (© Reuters)
Sabalenka (© Reuters)

Tenis života Arine Sabalenke, krenula je ka još jednom polufinalu, minimum

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.07.23. | 20:20

Sigurna i Ons Žaber, mečevi naših tenisera odloženi za sredu

Redovna je Arina Sabalenka u završnicama grend slemova, na poslednja tri igrala je u polufinalima, čak osvojila Australijan open, a silovito je započela i ovogodišnje izdanje Vimbldona, pošto se malim utroškom energije, a velikom koncetracijom plasirala u drugo kolo.

Pana Udvardi iz Mađarske je bila samo statista, Beloruskinja ju je počistila sa terena za 63 minuta igre (6:3, 6:1).

Izabrane vesti

U svim statističkim kategorijama Sabalenka je dominirala i tako poboljšala brojke ove sezone. Od 43 meča u 2023. dobila je čak 36, što čini postotak od 84 odsto. Njen najbolji učinak u profesionalnoj karijeri.

Prethodno je ulogu velikog favorita opravdala Ons Žaber iz Tunisa. Lanjska finalistkinja (poražena preokretom od Elene Ribakine) bez problema je savladala Poljakinju Magdalenu Freh u dva identična seta – 6:3, 6:3.

Žaberovu je sjajno služio prvi servis (21 od 24 poena osvojila na taj način), četiri puta je oduzimala servis rivalki, odservirala je šest asova (nije dozvolila nijedan protivnici), solidno je riternirala, a podatak da je odnos u vinerima bio 33:4 jasno sugeriše da je lako stigla do trijumfa.

U narednom kolu Ons Žaber igra protiv bolje iz duela Isalin Bonaventure – Žuksuan Bai.

Što se tiče srpskih predtavnika, kiša nije dozvolila nikom da tokom utorka izađe na teren, tako da ćemo, ako vremenski uslovi dozvole, Nataliju Stevanović, Lasla Đerea i Hamada Međedovića gledati u sredu.


tagovi

Arina SabalenkaVimbldon 2023VimbldonOns Džaber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara