Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Teniski Olimp: Danas na meniju - poraz Troickog i pobeda Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 09:31

Na redu je drugi dan Istočnoevropskog teniskog šampionata u organizaciji Janka Tipsarevića

Taman što je spuštena zavesa na Dorćolu na Adria Tour fokus tenisa se pomerio na Olimp gde je počelo novo takmičenje. Pošto je Novak Đoković prošle sedmice odradio svoj deo posla, i poslao u svet prelepu sliku sportske Srbije, sada je na redu Janko Tipsarević i njegov Istočnoevropski teniski šampionat koji će trajati narednih šest nedelja! U fazama, naravno.

U ovoj prvoj sedmici odmeravanja na beogradskoj Zvezdari okupilo se 36 takmičara podeljenih u devet grupa, uglavnom, naravno, iz Srbije. Danas je dakle na redu drugi dan takmičenja i u planu je da se odigra 14 mečeva za koje je MOZZART obezbedio kvote. Stoga je red da izdvojimo nekoliko parova na kojima bi mogla da se uzme koja para.

Izabrane vesti


Prvi meč, od 10 časova igraju dva iskusna asa, jedan naš - Viktor Troicki, a drugi Litvanski, Rikardas Berankis. Iako je naš igrač daleko veće ime belog sporta, on je trenutno u prilično slaboj formi, što se videlo na Adria Tour ugde je bio ubedljivo najlošiji takmičar. Berankis je trenutno 72. na svetu i dajemo mu ulogu jasnog favorira.

Prliku za iznenađenje pruža nam se na meču dva mlada asa, našeg supertalenta Hamada Međedovića i gosta iz Rostova Aleksandra Ševčenka. Po kvotama 19-godišnji Rus, trenutno 641. reket sveta je favorit protiv dve godine mlađeg rivala. Kvota na momka iz Novog Pazara je 2,29, verujemo sasvim dovoljna da mu se pokloni poverenje.

Kada već gledamo iznenađenja, valja baciti pogled i na par Marko Tepavac - Nikola Ćaćić gde je ovaj prvi ima prednost od 2-0 u zvaničnim susretima. Ipak, Ćaćić je izuzetan igrač, naš povremeni reprezentativac i trenutno najbolji srpski dubl igrač (59. na svetu). Zato ga nikako ne smemo otpisati. Ako pak ne verujete u njegovu pobedu, druga opcija koju predlažemo je da će meč trajati tri seta za kvotu 2,41.

Za one koji žele da pojačaju tiket sigurizzama tu je pobeda našeg najboljeg mladog tenisera, Miomira Kecmanovića nad Milanom Drinićem. Kvota jeste sigurna, ujedno i minimalna, te ako vam nije dovoljana tu je nešto jača za meč u dva seta.      

Prilično siguran je i koeficijent 1,20 na Sergeja Stahovskog protiv Tomislava Brkića. Iskusni 34-godišnji Ukrajinac, trenutno 169, a pre deceniju 31. reket sveta dobro je poznato ime iz sveta belog sporta i ne bi trebalo da ima previše problema protiv četiri godine mlađeg i 430 mesta slabijepasiranog rivala iz Mostara.


tagovi

Janko TipsarevićMiomir KecmanovićViktor Troickibet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara