Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Teških mesec dana za Miomira Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 16:00

Srpski teniser poražen i na startu ATP 250 turnira u Estorilu

Dogurao je Miomir Kecmanović do četvrte runde Australijan opena na startu 2024. godine, sve je ukazivalo na to da bi srpski teniser mogao da zaigra tenis koji bi mu garantovao lov na rang karijere, ali ubrzo je krenula nepregledna serija poraza iseckana sa tek dva trijumfa u Akapulku. Sedmi poraz od Australijan opena, a četvrti u nizu, Kecmanoviću je na startu turnira u Estorilu naneo nekadašnji top 10 teniser Roberto Bautista Agut - 2:0 (6:1, 7:5).

Iako je nekadšnji svetski broj devet Kecmanovića izazvao kao trenutno 93. igrač planete, ispostavilo se da je u u 36. godini života nepremostiva prepreka za rođenog Beograđanina. Čak šesti put u isto toliko okršaja Španac bio bolji od Srbina.

Izabrane vesti

Posle eliminacije za manje od sat i po vremena, možemo da konstatujemo da je mart mesec zaključno sa prvim aprilom, bio za zaborav iz vizure Kecmanovića. Prvog marta poražen je od Drejpera u četvrtfinalu Akapukla, zatim ga je na startu Indijan Velsa porazio Lorenco Sonego, da bi u Majamiju pretrpeo neočekivanu eliminaciju od 113. igrača sveta, Kineza Šanga. Očekivao se Miomirov odgovor na šljaci, ali je presudilo iskustvo Aguta.

Španac je iskoristio sve tri brejk lopte kojih se domogao, dok je Kecmanović u drugom gemu drugog seta propustio dve brejk šanse za rano vođstvo i eventualni nagoveštaj odlučujućeg perioda igre. Pritom, nije mogao da se nosi Srbin sa odličnim procentima prvog servisa kod rivala koji je u tom segmentu osvojio 30 od mogućih 37 poena.


tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara