""
""

Tomić hvata poslednji voz

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.17. | 10:55

Australijanac protiv Bernakisa na startu Čelendžera u Bratislavi

Prinuđen je Bernard Tomić da učestvuje na Čelendžeru u Bratislavi, budući da do kraja sezone mora da sakupi bodove koji bi mu doneli bolji plasman na ATP listi, odnosno učešće na Australijan Openu 2018. godine.

Izabrane vesti

Australijanac, trenutno 144. teniser sveta, ima prilično težak zadatak na startu, pošto u borbi za mesto u osmini finala ukršta reket sa Ričardsom Bernakisom, vicešampionom nedavno završenog Kupa Kremlja u Moskvi.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:20 7948 ČEL Tomic B. - R.Berankis ki 1 2,03

Tomić ove sezone ima skor 11-22, što za nekadašnjeg svetskog "broja 17" nikako nije rezultat za pohvalu, mada poseduje kvalitet za visoke domete. Ruku na srce, povrede su kumovale ispadanju iz Top 100 i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg 25-godišnjak nije pružao konkurentne partije.

Činjenica je da žreb nije bio naklonjen Tomiću, ali Bernakis (141. na listi) svakako nije neko koga bi četvrtfinalista Vimbldona iz 2011. godine trebalo da se plaši. Samopouzdanje je Australijancu najveći protivnik u poslednje vreme, o čemu svedoče i dva neuspeha posle kojih je stigao u bugarsku prestonicu. Prvo je u kvalifikacijama za turnir u Antverpenu poražen od Aldina Stekića iz BiH (7:6, 7:5), a onda i u prvoj rundi Beča identičnim rezultatom protiv Pjera Erbera.

Tomić i Bernakis su sa istim ambicijama doputovali u Bratislavu - da pokušaju da ostvare što bolji rezultat i koliko god je moguće povećaju bodovni saldo i nađu se u glavnom žrebu prvog Grend slema u sezoni.

Iako bukmejkeri nešto veće šanse daju Bernakisu, mi verujemo da Tomić zna put do izlaska iz krize i da treba ispratiti keca koji vredi više nego duplo (kvota 2,03!)

MOZZART KVOTE
(2,03)Tomić - Bernakis (1,70)
Početak: 18.30

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bernard TomićBugarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara