"Ko zna kada će Viktor Troicki ponovo igrati Vimbldon"
"Ko zna kada će Viktor Troicki ponovo igrati Vimbldon"

Troicki: Tačka na san da budem vrhunski igrač

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.13. | 18:41

"I u sudu su ljudi, ali oni će se sutra vratiti na svoj posao, uključujući i doktorku Gorodilovu, a ja neću imatu šansu", kaže očajni srpski teniser posle odluke Suda za arbitražu u sportu

Ko zna kada će Viktor Troicki ponovo igrati VimbldonSila Boga ne moli, a Srbija je premala zemlja da bi se suprotstavila  moćnicima iz Međunarodne teniske federacije (ITF) i Suda za arbitražu u sportu (CAS), koji je, iako je priznao da Viktor Troicki nije načinio značajniji prekršaj, prvobitnu kaznu zbog preskakanja doping testa umanjio sa 18 na 12 meseci.

Međutim, CAS nije oslobodio Troickog, iako je utvrđeno da se nije dopingovao, već samo da se nije pojavio na testu jer ga je neko slagao da to može da uradi i sutra, a on je naivno poverovao. Kola su se, dakle, slomila na 27-godišnjem teniseru, koji i sam priznaje da ne zna kako će se izboriti sa udarcem teškim kao malj.
"Nadao sam se da je najteži period u karijeri i životu iza mene i zaista sam verovao sudijama koje sam sreo u Lozani. Imao sam osećaj da oni zaista traže istinu i da su do nje i došli tokom saslušanja. Ova odluka stavlja tačku na moj san da budem vrhunski igrač, da igram u finalima i takmičim se protiv najboljih. Ceo život sam radio za taj cilj, a sada mi je to oduzeo lekar koga i ne poznajem", navodi se u saopštenju Troickog.
"Što se tiče suda, mogu samo da kažem da su i oni ljudi, a verovatno nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u. Verujem da im nije pravo zbog ovakve odluke, ali oni će se sutra vratiti na svoj posao, uključujući i doktorku Gorodilovu, a ja neću imati tu šansu. Ne znam šta ću da radim sada. Nadam se da ću uspeti da se vratim".

Izabrane vesti

Teniski savez Srbije stao je u odbranu Troickog saopštenjem u kojem se kaže da je odluka "ponižavajuća".
"Ovakva odluka Arbitražne komisije nedvosmisleno pokazuje da je ovaj slučaj presedan, jer da je dokazana krivica našeg igrača ne bi bilo elemenata da mu se kazna smanjuje, a kako su mu članovi komisije kaznu smanjili, očigledno je da je bilo puno toga što je ukazivalo da nije trebalo da bude kažnjen", navodi se u saopštenju nacionalnog asveza.
"Takođe, treba se podsetiti i na ranije odluke ove iste komisije, koja je teniserima kojima je dokazano da su koristili nedozvoljena sredstva, na Arbitraži drastično znala da smanji kaznu, što nije slučaj sada kod tenisera kod kojeg nije dokazano da je koristio zabranjena sredstva".

Opet dvostruki aršini?
"Postavlja se opravdano pitanje da li je Srbija, koja je u poslednjih desetak godina na veoma važnoj poziciji u svetskom tenisu i koja je imala dve teniserke na poziciji broj jedan, Novaka Ðokovića koji je dve godine bio najbolji igrač sveta, Zimonjića koji je bio prvi u dublu, do Dejvis kup reprezentacije koja se 2010. godine upisala kao šampion, a ove godine igra finale, zaslužila da se ITF tako odnosi prema njenim istaknutim članovima", kategoričan je TSS, ali i nemoćan da nešto promeni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpCASdopingITFViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara