(©Reuters)
(©Reuters)

US open: Nadal izgubio set pa okrenuo, seča favoritkinja kod dama

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 09:22

Ispale Osaka, Radukanu, Kenin

Početak nije bio dobar za Rafaela Nadala, ali je preskočio prvu prepreku na US openu.

Španski as je ukrstio rekete sa malo poznatim Rinkijem Hidžikatom, australijskim teniserom japanskih korena, koji je na turnir došao kao 198. igrač sveta. I bez imalo pardona je Hidžikata ušao u meč, dobio prvi set, ali onda se Bik sa Majorke naljutio i preokretom prošao do druge runde – 4:6, 6:2, 6:3, 6:3.

Izabrane vesti

A, u narednom kolu Nadal će igrati protiv starog znanca koji je znao da ga pobedi čak i na šljaci – Fabija Fonjinija. Italijan je posle maratona u pet setova eliminisao Aslana Karaceva – 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4.

Većih iznenađenja tokom jučerašnjeg dana, kada su muškarci u pitanju, nije bilo. Hurkač je sa 3:0 eliminisao Otea, Siner se ozbiljno namučio sa Altmajerom, ali je slavio sa 3:2.

Denis Šapovalov je morao da igra pet setova protiv Švajcarca Heslera, ali je pobedio sa 3:2, u poslednjem setu je bilo ipak laganih 6:1. Džek Sek je bio na pragu iznenađenja protiv Dijega Švarcmana, dobio je prva dva seta, treći izgubio, a na početku četvrtog je predao meč.

Ali zato su se desila tri iznenađenja kod dama. Šampionka US opena Ema Radukanu, koja posle tog senzacionalnog trijumfa prošle godine nije ostvarila iole bitan rezultat, izgubila je od Aliz Korne u dva seta – 6:3, 6:3.

Ni Naomi Osaki odavno ne cvetaju ruže, takođe je poput Radukanu više usmerena na druge stvari mimo tenisa, pa je isto tako spakovala torbe već posle prvog kola. Japanku je izbacila Amerikanka Kolinsova sa 7:6, 6:3.

Pala je na prvoj prepreci i Sofija Kenin, finalistkinja Australijan opena iz 2020. godine, koju je eliminisala Nemica Nimajerova sa 7:6, 6:4.


tagovi

Rafael NadalDenis ŠapovalovUS openEma RadukanuNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara