""
""

Lajović je imao misiju tešku, Salatara ponovo ide u Češku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.13. | 19:00

Radek Štepanek doneo gostima odlučujući poen (3:0), čime su Kledličke odbranile trofej osvijen prošle godine

Češka strahovlada svetskim tenisom se nastavlja! Tomaš Berdih i Radek Štepanek doneli su Kledličkama i drugi trofej Dejvis kupa, odbranivši pehar osvojen prošle godine u dvoboju s Špancima, pošto su u Beogradskoj areni slavili protiv Srbije (3:2).

U danu kad je naša reprezentacija priželjkivala preokret, posle gubitka jučerašnjeg dubla, izjednačenje je najpre doneo Novak Đoković savladavši Berdiha (3:0), ali je istim rezultatom Štepanek uzeo meru Dušanu Lajoviću i gostima doneo presudni poen.

Izabrane vesti

U odlučujućem duelu nije bilo ni trunke neizvesnosti. Izuzimajući uvodni brejk,  naš mladi teniser nije uspeo da savlada ogroman pritisak koji se svalio na njegova pleća i ma koliko bio borben i agresivan, činjenica da je tek 114. igrač sveta koštala ekspresnog poraza.

Srbija će novi pohod ka Salatari početi u martu, kad u Beogradu bude gostovala Švajcarska.

TREĆI SET – 1:6

Isto kao i u prethodna dva, Štepanek je brzo stekao brejk prednosti i onda laganim ritmom priveo susret kraju, pa se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje ima li Lajović snage za preokret.

U Radekovoj igri primećivala se mirnoća, njegov svaki udarac – bilo sa osnovne linije ili pri izlasku na mrežu – bio je odmeren, pa u takvoj kombinaciji Dušan nije imao prostora da se pokaže i na kraju mu je preostalo samo da pruži ruku boljem.

DRUGI SET – 1:6

Salatara nam izmiče, Češka se za još jedan korak primakla Salatari. Radek Štepanek je i u drugom setu odigrao rutinski i bez po muke doveo svoju reprezentaciju na prag odbrane Dejvis kupa – 1:6.

Štepanek je osvojio čak tri brejka, vodio 4:0 i tek tad je Dušan Lajović osvojio prvi gem, kasnije imao samo još jednu priliku da se vrati, ali je presudilo iskustvo. Radek je dozvolio da se igraju dukački poeni i praktično samo vraćao lopticu u Lajovićevo polje, odakle je naš teniser uglavnom grešio, ali ne bi mu trebalo zameriti.

Publika već polako napušta Beogradsku arenu, dok češki navijači pripremaju veliko slavlje.

PRVI SET – 2:6

Nije počelo kako smo priželjkivali. Posle prvog seta odlučujućeg meča, Česi vode, jer je Radenk Štepanek koristeći nagomilano iskustvo više nego rutinski stekao prednost nad Dušanom Lajovićem.

Iako je krenuo furiozno, oduzevši servis protivniku već u prvom gemu, Lajović je platio cenu činjenici da mu je ovo tek drugi meč u profesionalnoj karijeri koji igra na tri seta, pa je izgubio četiri naredna gema i omogućio Radeku da bez velike potrošnje energije stigne do vođstva.

Naš talenat zadržao je servis u šestom gemu i u narednom nadokandio 0:40, ali nije imao snage za brejk, pa je Čeh već u narednom osigurao vođstvo.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

ČeškaDejvis kupDušan LajovićRadek ŠtepanekSrbijaSrbija Dejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara