Veliki preokret Dušana Lajovića: Spasao tri meč lopte i slomio Francuza!

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.02.22. | 19:52

Benoa Per imao meč u rukama, ali je srpski teniser odigrao sjajno u završnici - 4:6, 6:4, 7:6 (3)

Podvig Dušana Lajovića na startu turnira u Buenos Ajresu. Srpski teniser je posle preokreta i borbe koja je trajala dva sata i četiri minuta savladao francuskog tenisera Benou Pera u tri seta - 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Lajović je napravio pravi podvi, ne zbog plasmana u drugo kolo, već zbog činjenice da je pri rezultatu 4:5 protivnik imao čak tri meč lopte, ali je 37. reket na svetu sve tri uspeo da spasi. Potom se došlo do taj-brejka gde je Srbin bio dominantan.

Izabrane vesti

Iskusni Per ima mnogo razloga da žali za propuštenim. Vodio je sa 1:0 u setovima, ali mu je servis u drugom popustio, što je Lajović iskoristio i došao do izjednačenja.

U trećem setu je viđena dramatična borba, što potvrđuje i činjenica da se on igrao 62 minuta, dakle isto koliko i dva prethodna. Per je vodio sa 5:3, a na 5:4 imao prednost 40:0. Ipak, Lajović je zaigrao izvanredno i došao do brejka. Dramu je dodatno uvećala činjenica da su u naredna dva poena oba tenisera gubila svoj servis, pa je morao da odlučuje taj-brejk.

Lajović je odlučujućiu deo meča otvorio sa 4:0, pa je bilo jasno da Francuz ne može da se vrati u meč. Srpski teniser u narednoj rundi igra sa pobednikom okršaja Pablo Kuevas - Federiko Korija.


tagovi

Dušan LajovićBenoa Per

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara