Venus se izvukla, ali je čeka šampionka Konta

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.03.18. | 14:00

Amerikanka uspela da spase tri meč lopte Kiki Bertens i večeras se za četvrfinale turnira u Majamiju bori sa Britankom koja je pregazila Eliz Mertens

Iako joj je čak 37 godina, Venus Vilijams se ne predaje. Šta više! Od kako je presnom ishranom pobedila autoimunu bolest koja ju je godinama mučila, starija od dve legendarne teniske sestre igra kao preporođena.

Tako je sinoć u Majamiju naizgled izgubljeni meč uspela da dobije pošto je spasla tri meč lopte slavivši nad Holanđankom Kiki Bertens rezultatom 5:7, 6:3 i 7:5. Trostruka šampionka će se za prodor među osam najbolji na ovom prestižnom turniru (tvrda podloga, 7.972.535 $) boriti sa aktuelnom šampionkom Džoanom Kontom koja je bila bolja od Eliz Mertens sa 6:2, 6:1. Biće to šesti okršaj ove dve teniserke koje su trenutno u egalu. Britanka je sa kvotom 1,60 blagi favorit, iako je Amerikanka slavila na poslednja dva susreta. Biće svakako zanimljivo i treba očekivati veliku borbu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:35 8268 WTA Svitolina E. - Barty A. kmb 1&1s8-12 (20.5) 1,69
Pon 21:45 8269 WTA J.Konta - Williams V. tb da 3,00
Pon 22:15 8270 WTA Puig M. - Collins D. ki 1 1,65
Uto 03:05 8271 WTA P.Kvitova - Ostapenko J. mug više (19.5) 1,65
Ukupna kvota13,80

Sinoć su u osminu finala prošle većih problema Elina Svitolina, Monika Puig, Ešli Barti, Jelena Ostapenko, Petra Kvitova i Danijel Kolins koja je neočivano u tri seta bila bolja od Done Vekić. Upravo će malo poznata Amerikanka, trenutno 93. reket sveta igrati protiv Puigove, aktuelne olimpijske šampionke koja se vraća u formu u poslednje vreme. Portorikanka je favoritkinja, a s obzirom da je prošle godine ovoj rivalki dala samo tri gema, verujemo u isti scenario i na Floridi.

Dan u Majamiju će biti krcat interesantnim duelima, kao što je sudar Ostapenko - Kvitova. Šampionka Rolan Garosa i iskusna Čehinja, višestruka grend slem osvajačica nam garantuju dobro odmeravanje, mada je Kvitova slavila na poslednja tri (ukupno 3-2 za nju), a ove godine u Sankt Peterburgu je pregazila ovu pritivnicu sa 6:0, 6:2. I pored toga verujemo u veliku borbu, možda čak i trijumf mlade Letonke.

Za kraj  da izdvojimo i jedan fiks, a to je meč Svitolina - Barti. Ukrajinka je u paklenoj formi i trebala bi lako da savlada Australijanku koja jednostavno nije njen rang. Ipak, trenutno četvrta teniserka sveta ume da podbaci kada se najmanje očekuje. Da ne bude da nismo kazali...

Kompletan raspored osmog dana Majamija pogledajte na LINKU (+6 časova)

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

WTAMajamiVenus VilijamsDžoana Kontasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara