Welcome to Miami

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.03.18. | 11:20

Prestižni teniski turnir na Floridi danas kreće sa prvim obračunima u glavnom žrebu ženske polovine, a Aleksandra Krunić odmerava snage sa Grkinjom Sakari

Turnir u Majamiju počinje! Ali samo na ženskoj strani glavnog žreba jer ćemo na muškarce morati da pričekamo još jedan dan dok se ne završe kvalifikacije.

Tek dva dana pošto je priveden kraju veliki turnir u Indijan Velsu, gde su trijumfovali Naomi Osaka i Huan Martin del Potro na redu je njegov parnjak sa Floride. Slični uslovi (tvrdi tereni na otvorenom), praktično ista ekipa tenisera, a to znači oni najbolji na svetu sa izuzetkom povređenih ili opravdano odsutnih, vrlo sunce, ali i visoka vlažnost vazduha za razliku od suve pustinje Kalifornije u kojoj su obitavali prošle dve nedelje.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 16:20 7689 WTA Tsurenko L. - Tomljanovic A. hs 1 (-1.5) 2,05
Uto 17:05 7690 WTA K.Kanepi - Mchale C. ug više (20.5) 1,85
Uto 20:05 7698 WTA Sakkari M. - Krunic A. tb da 3,40
Uto 20:50 7699 WTA Pera B. - L.Arruabarrena ki 2 2,11
Ukupna kvota27,21

I upravo ti, praktično tropski uslovi diktiraju favorite na ovom takmičenju, te ćemo ih uzeti u obzir u ovoj bet-analizzi prvog dana nadmetanja u "lepšoj" polovini glavnog žreba. A popodne od 16 časova po srednjoevroskom vremenu kreću prvi obračuni prvog kola gornjeg dela žreba WTA polovine Majamija, dok se ujedno budu završavale kvalifikacije u obe konkurencije.

Jedan od prvih mečeva dana je zaista potencijalno veoma zanimljiv, a u pitanju je susret između Lesije Curenko i Alje Tomljanović. Iskusna Ukrajinka je u Indijan Velsu podbacila i to nakon što je osvojila turnir u Akapulku, tako da treba očekivati da odigra barem malo bolje na Floridi i da svakako prođe u drugo kolo, i to bez većih problema.

Na duelu Kaje Kanepi i Kristine Mekhejl može se očekivati velika borba, što govore i njihova dva odmeravanja koja su bila veoma dramatična. Trenuto je 1-1, a verujemo da je bliža pobedi 32-godišnja Finkinja.

"Iznenađenje" treba gađati na meču između domaće teniserke, Bernarde Pire i Lare Arubarene. Kvota na pobedu Amerikanke koja se našla u glavnom žrebu zahvalujući pozivu organizatora, je neočakivano niska, samo 1,65 pošto ona vodi u međusobnim mečevima sa 1-0. Verujemo ipak u Špankinju koja je pritom bolja igračica, tako da treba iskoristiti koeficijent 2,11 na nju.

Program na Terenu 1 zatvara naša jediuna predstavnica u singlu, Aleksandra Krunić koji će drugi put i u karijeri i u Majamiju odmeriti snage sa Marijom Sakari. Grkinja je favorit ne samo zato što je bila bolja pre dve godine u kvalifikacijama, već pre svega zbog nastupa na Indijan Velsu gde se probila do osmine finala. Sem toga, srpska teniserka ne može da se pohvali dobrim igrama u 2018. tako da će naša Moskovljanka teško protiv rođene Atinjanke.

Titule brane Britanka Džoana Konta i Švajcarac Rodžer Federer.

Kompletan raspored dašanjih mečeva pogledajte na LINKU (+5 časova)

***kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

MajamiWTAbet analizasportsko klađenjeAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara