Monika Puig
Monika Puig

WTA Čarlston: Rizici koji se isplate

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 11:08

Nakon poraza šampionke Bertens jasno je da na zelenoj šljaci Južne Karoline uloga favorita nije sigurna, te u tom duhu prognoziramo večerašnja četvrtfinala

Jedan od najzanimljivijih teniskih turnira u WTA kalendaru, Čarlston koji je ponosi veoma specifičnom podlogom, tj. zelenom šljakom, večeras će dobiti polufinalistkinje, a među osam najboljih našle su se i dve bivše šampionke ovog takmičenja, Karolina Voznijacki i Sloun Stivens pošto je u osmini finala Marija Sakari neočekivano zaustavila aktuelnu prvakinju Kiki Bertens.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

A to nam već govori da je uloga favorita u Čarlstonu veoma "klimava" pa je ovo dan kada valja malo rizikovati

Voznijacki ukršta rekete upravo sa Sakari koja je pak slavila u jedinom njihovom dosadašnjem domeravanju, pre dve godine u Vuhanu. Ovaj put plen je manji, pa bi možda opet valjalo probati na Atinjanku koja je u naletu. Naravno, Dankinja je favoritkinja, ali zbog specifične, autoimune bolesti poslednjih godinu dana igra ispod svog nivoa, pa joj forma varira, te je i podložna porazima i kada se to ne očekuje Mi ipak očekujemo da izgubi i da nam prođe kvota 2,55 na našu Balkanku.

Potencijalno najzanimljivivji meč večeri biće američki derbi pred domaćim navijačima u Južnoj Karolini pošto se četvrti put u karijeri sastaju Sloun Stivens i Medison Kiz. A kada kažemo "derbi" moramo ipak biti uzdržani pošto Stivens još nije izgubila od svoje sunarodnice niti set, pa i u finalu US Opena 2017. Ovaj put, čini se Medisonova je nikad bliža rivalki koja se prilično muči u poslednje vreme, te su takve i kvote. Iako nam "tradicija" ne govori tako, mi ipak očekujemo treći set (kvota 2,34) ili pak taj-brejk (3,40). Konačni ishod bismo izbegli.

Kada smo kod "bliskih" kvota, onda one koje su određene za meč između dve teniske lepotice Denijel Kolins i Monike Puig ne mogu biti bliže. Zapravo iste su - 1,85, a to dovoljno govori kakva je situacija za bet analizzu. Trenutno je 1-1 u međusobnim susrertima, Amerikanka je već neko vreme u naletu, dok je Olimpijska šampionka iz Rija izgleda konačno našla taj tračak forme koji je muči od kako je uzela zlato iz Rio de Žaneira 2016. Zbog toga verujemo u veliku borbu, ulazak gemova u plus i sve ostalo što može da se nađe "u tom fazonu" u MOZZART ponudi za ovo odmeravanje. 

Sliku čevrtfinala prestižnog turnira koji je 2007. osvojila Jelena Janković zatvaraju Belinda Bencic i Petra Martić. Švajcarkinja, polufinalistkinja iz Indijan Velsa je veliki favorit u prvom odmeravanju sa Hrvaticom, te bismo samo ovde izbegli rizik kod konačnog ishoda. Ukoliko pak želite rizik, predlažemo vam da probate sa manjim brojem gemova.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Monika PuigWTA ČarlstonKarolina Voznijacki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara