""
""

Zaustavljeni američki gromovi! Kej Nišikori osvojio desetu titulu u karijeri

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.08.15. | 10:14

Japanac slavio u Vašingotnu, u ženskoj konkurenciji najbolja Sloun Stivens, turnir u Stanfordu pripao Angeliki Kerber

Japanac Kej Nišikori osvojio je desetu titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Vašingtonu savladao američkog tenisera Džona Iznera -  4:6, 6:4, 6:4.

Pobedom u Vašingtonu Nišikori je sa petog skočio na četvrto mesto ATP liste čime je izjednačio svoj najboljih plasman u karijeri. Usput, trijumf protiv Iznera, prepoznatljivog po snažnom servisu, doneo mu je i ček na 343.000 dolara, dok je poraženi Amerikanac posle neuspeha u finalu bogatiji za 155.000 dolara.

Izabrane vesti

U konkurenciji teniserki titulu je osvojila Amerikanka Sloun Stivens koja je u finalu savladala Anastasiju Pavljučenkovu iz Rusije -  6:1, 6:2.

U finalu parova američka braća Bob i Majk Brajan pobedili su hrvatsko-brazilski dubl Ivan Dodig - Marselo Melo 6:4, 6:2 i tako stigli do 108. titule u karijeri.

S druge strane, Nemica Angelika Kerber osvojila je sedmu titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Stanfordu (Kalifornija) savladala češku teniserku Karolinu Pliškovu - 6:3, 5:7, 6:4. Sa 470 poena, koliko je zaradila pobedom u finalu, Kerber je popravila plasman na WTA listi i od jutros se nalazi na 11. mestu najboljih teniserki sveta, pri čemu je dobila i ček na 124.000 dolara.

Poražena Pliškova inkasirala je 66.100 dolara, a sa novih 305 bodova, sa 11. skočila je na osmo mesto WTA liste.

(FOTO: Action images)


tagovi

WTASloun StivensKei NišikoriatpAngelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara