""
""

Efes na korak od sna! Spanulis nije mogao sam

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.17. | 20:27

Turski velikan poveo sa 2:1 u četvrtfinalu Evrolige

Efes je na korak od plasmana na Fajnal for! Turski velikan pobedio je u Istanbulu ekipu Olimpijakosa sa 64:60 i poveo sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Izabrane vesti

Meč loptu na domaćem terenu za plasman na završni turnir Efes će imati u čevrtak.

Brajant Danston je sa 16 poena predvodio Efes, tri manje ubacio je Tomas Ertel, a Derik Braun zabeležio je 12 poena. Vasilis Spanulis je sa 15 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom u Olimpijakosu.

Iako je Efes igrao dobro u većem delu utakmice, grčki crveno-beli su se zahvaljujući pre svih iskusnom Vasilisu Spanulisu potpuno vratili u meč i prišli na samo poen zaostatka 61:60. Naravno da je tu bilo nekih pogođenih „ludih“ šuteva, ali je na kraju presudio ofanzivni skok Tajlera Hanikata i poeni ispod koša.

Spanulis u nastavku akcije nije imao sreća pri šutu za tri jer je lopta skakutala po obruču pet sekundi pre kraja, a trijumf je overio Hanikat sa penala.

Činilo se, prema viđenom u prvoj četvrtini, da je Olimpijakos nekako svežiji ušao u utakmicu, dok je Efes malo imao problem sa pritiskom koji donosi domaći teren.

Otuda i nekoliko poena prenosti za goste iz Pireja, mada kako je vreme odmicalo, tako se i Efes uspravljao i polako pravio preokret.

Danston, Grejndžer i Ertel su počeli da maltretiraju odbranu Olimpijakosa iz napada u napad, pa su do poluvremena stekli šest poena prednosti (33:27).

Perasovićevi igrači su igrali i zaista jaku odbranu, a u trećoj četvrtini domaći su stigli i do ogromnih 17 poena viška (51:34). I tada se činilo da je rešeno pitanje pobednika. Ali taj utisak je itekako bio pogrešan.  

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - DRUGI MEČEVI

Utorak:
Fenerbahče - Panatinaikos 79:61
/Dikson 13 - Rivers 16/

Baskonija - CSKA Moskva 88:90
/Šengelija 19 - Higins 21/

Sreda:
Anadolu Efes - Olimpijakos 64:60

20.15 Darušafaka - Real Madrid

(FOTO: Starsport)


tagovi

Velimir PerasovićVasilis SpanulisTomas ErtelOlimpijakosEvroligaBrajant DanstonAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara